SKOTAN SA Aktualizacja informacji nt. projektu Wykorzystanie odpadowego wodoru do celów energetycznych

01.10.2015, 00:15aktualizacja: 01.10.2015, 00:15

Raport bieżący 24/2015

W nawiązaniu do raportu bieżącego 16/2015 z dnia 22 maja 2015 r. dotyczącego projektu "Wykorzystanie odpadowego wodoru do celów energetycznych" (Projekt), w którym wskazano, iż okres kwalifikowalności wydatków do Projektu kończy się w dniu 30 września 2015 r., Zarząd SKOTAN S.A. (Emitent, Spółka) informuje, że na wniosek Spółki, Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości (PARP) wydłużyła termin realizacji Projektu do dnia 31 października 2015 r.

Wydłużenie okresu realizacji Projektu nastąpiło w wyniku konieczności dokończenia prac badawczych związanych z maksymalnym obciążeniem pracy instalacji badawczej.

Zgodnie z treścią obowiązującej umowy z PARP, Emitent jest zobowiązany, z zastrzeżeniem warunków określonych w umowie o dofinansowanie, do wdrożenia wyników badań przemysłowych lub prac rozwojowych w formie i zakresie określonym we wniosku o dofinansowanie w terminie do 31 marca 2018 r., nie później niż do 3 lat od zakończenia realizacji Projektu, tj. zgodnie z treścią aneksu, o którym Emitent informował w raporcie bieżącym nr 18/2014 (niniejszym Emitent koryguje na 31 marca 2018 r. stosowne daty omyłkowo wskazane w raportach bieżących nr 4/2015 i 16/2015 - wymienione tam aneksy do umowy nie powodowały przesunięcia terminu wdrożenia, a jedynie przesunięcie okresu kwalifikowalności wydatków).

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz