KERDOS GROUP SA Zmiana znaczącej umowy zawartej przez spółkę zależną

01.10.2015, 17:07aktualizacja: 01.10.2015, 17:07

Raport bieżący 117/2015

Zarząd "Kerdos Group" Spółka Akcyjna (dalej Spółka), stosownie do treści art. 56 ust. 1 pkt 1 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 95/2014 oraz 20/2015 informuje, że w dniu 30.09.2015 r. spółka zależna od Spółki, tj. Dayli Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie (dalej Dayli) zawarła z ING Bank Śląski S.A. z siedzibą w Katowicach (dalej Bank) aneks nr 3 (dalej Aneks) do Umowy Wieloproduktowej nr 884/2014/00000538/00 z dnia 24.10.2014 r. (dalej Umowa).

Na mocy Aneksu m.in.:

−zmieniono okres, na który został udzielony limit kredytowy w wysokości 17 000 000 zł na następujący: od dnia 24.10.2014 r. do dnia 31.12.2015 r.;

−zmieniono okres, na który został udzielony kredyt odnawialny w wysokości 17 000 000 zł tj. do dnia 07.01.2016 r.;

−zmieniono wysokość oprocentowania limitu kredytowego, a także kredytu odnawialnego, które oprocentowane będą według zmiennej stopy procentowej ustalanej przez Bank w oparciu o stawkę WIBOR dla jednomiesięcznych depozytów międzybankowych powiększanej o marżę w wysokości 2,0 punktów procentowych w stosunku rocznym.

W związku z zawarciem Aneksu dokonano zmiany (aktualizacji) dokumentacji będącej podstawą zabezpieczenia kredytów udzielonych na mocy Umowy. Zmieniono m.in. umowę zastawu rejestrowego na zapasach towarów handlowych znajdujących się w magazynie centralnym i sklepach poprzez zmianę w szczególności listy drogerii Dayli, w których znajdują się towary podlegające zastawowi, a także zaktualizowano umowy poręczenia udzielone (do kwoty 17 000 000 zł) przez spółki eMarket sp. z o.o. oraz Spółkę.

Podstawa prawna: art. 56 ust. 1 pkt 1 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz