BEST SA Zwołanie Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy BEST S.A.

19.10.2015, 18:30aktualizacja: 19.10.2015, 18:30

Raport bieżący z plikiem 56/2015

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd BEST S.A. z siedzibą w Gdyni (zwanej dalej "Emitentem") w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 56/2015 z dnia 16.10.2015 r. ("Raport") informuje o korekcie Załącznika nr 2 oraz Załącznika nr 4 do Raportu w zakresie zaproponowanej zmiany statutu Emitenta. W §7a ust. 1 którego dodanie do statutu Emitenta planowane jest na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Emitenta w dniu 16.11.2015 r. zamiast wartości warunkowego kapitału zakładowego w kwocie 648.000 zł (słownie: sześćset czterdzieści osiem tysięcy złotych) wskazana została omyłkowo kwota aktualnego kapitału zakładowego powiększonego o wartość warunkowego podwyższenia kapitału zakładowego, tj. 21.501.220 zł. Prawidłowa proponowana treść §7a ust. 1 brzmi następująco: "Warunkowy kapitał zakładowy Spółki wynosi nie więcej niż 648.000 zł (słownie: sześćset czterdzieści osiem tysięcy złotych) i dzieli się na nie więcej niż 648.000 akcji zwykłych na okaziciela serii C o wartości nominalnej 1 zł (jeden złoty) każda.".

W załączeniu przesyłamy Załącznik nr 2 oraz Załącznik nr 4 do Raportu uwzględniające powyższą korektę.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz