ERGIS SA Zawarcie umowy znaczącej z ING Bank Śląski S.A. - podpisanie aneksu do umowy kredytowej.

23.10.2015, 16:36aktualizacja: 23.10.2015, 16:36

Raport bieżący 19/2015

Zarząd ERGIS S.A. z siedzibą w Warszawie informuje, że Spółka podpisała aneks do umowy wieloproduktowej z dnia 12 listopada 2013 roku zawartej między Ergis S.A. i ING Bank Śląski, w ramach której bank udostępnił Spółce Ergis S.A. limit kredytu w rachunku bieżącym w wysokości 19 mln PLN oraz limit w wysokości 3 mln PLN na gwarancje bankowe i akredytywy dokumentowe. Aneks został podpisany przez Ergis S.A. i spółkę zależną CS Recycling Sp. z o.o., i wydłuża termin obowiązywania umowy (z 8 sierpnia 2016 roku do 8 października 2017 roku). Wysokość limitu kredytowego pozostaje bez zmian, tj. limit dla obu spółek wynosi 22 mln PLN i może być wykorzystany w formie kredytu obrotowego w rachunku bankowym, w kwocie nieprzekraczającej dla obu spółek 19 mln PLN oraz gwarancji bankowych i akredytyw dokumentowych w wysokości dla obu spółek nieprzekraczającej kwoty 3 mln PLN.

Wartość umowy kredytowej przekracza 10 % kapitału własnego ERGIS S.A. Umowa została zawarta na warunkach rynkowych, nie istnieją powiązania między osobami Zarządzającymi i Nadzorującymi Emitenta i Banku Kredytującego.

Podstawa prawna:

RMF GPW § 5 ust. 1 pkt 3