BSC DRUKARNIA OPAKOWAŃ SA Zawiadomienie o przekroczeniu progu 10 % ogólnej liczby głosów w Spółce

03.11.2015, 16:47aktualizacja: 03.11.2015, 16:47

Raport bieżący z plikiem 28/2015

Podstawa prawna: Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Zarząd BSC DRUKARNIA OPAKOWAŃ S.A. z siedzibą w Poznaniu ("Spółka" albo "Emitent") informuje, że w dniu 3 listopada 2015 r. otrzymał od spółki Green Place spółka akcyjna z siedzibą w Poznaniu ("SA") zawiadomienie w trybie art. 69 ustawy o ofercie, dotyczące przekroczenia przez tę spółkę progu 10 % ogólnej liczby głosów w Spółce.

Zgodnie z treścią zawiadomienia:

(1) SA nabyła 1.134.586 akcji Emitenta - na podstawie umowy sprzedaży akcji z dnia 30 października 2015 r., zawartej poza rynkiem regulowanym;

(2) wskutek transakcji, o której mowa powyżej, posiadany przez SA udział głosów w Emitencie uległ zwiększeniu z 0 % do ca. 11,57% (art. 69 ust. 1 pkt 1) Ustawy o Ofercie;

(3) przed transakcją, o której mowa powyżej, SA nie posiadała (bezpośrednio ani pośrednio) akcji Emitenta, co oznacza 0 posiadanych akcji Emitenta, 0 % udziału w kapitale zakładowym Emitenta, 0 głosów i 0 % w ogólnej liczbie głosów w Emitencie;

(4) po transakcji, o której mowa powyżej, SA posiada 1.134.586 akcji Emitenta, stanowiących ca. 11,57 % udziału w kapitale zakładowym Emitenta i dających prawo do 1.134.586 głosów, stanowiących ca. 11,57 % w ogólnej liczbie głosów;

(5) SA nie jest aktualnie stroną porozumienia z dnia 15 kwietnia 2008 pozostającego w mocy pomiędzy Januszem Schwark, Arkadiuszem Czysz i spółką COLORPACK GmbH ("Porozumienie"), o którym Spółka informowała w prospekcie emisyjnym;

(6) SA nie wyklucza zwiększania lub zmniejszania udziału w ogólnej liczbie głosów Emitenta w okresie 12 miesięcy od złożenia niniejszego zawiadomienia;

(7) SA nie ma podmiotów zależnych od SA w rozumieniu art. 4 pkt 15 Ustawy o Ofercie, posiadających akcje Emitenta;

(8) brak jest osób, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c. Ustawy o Ofercie (tj. osób trzecich, z którymi SA zawarłaby umowę, której przedmiotem byłoby przekazanie uprawnienia do wykonywania prawa głosu).

Pełna treść wyżej wymienionego zawiadomienia stanowi załącznik do niniejszego raportu.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz