PRZETWÓRSTWO TWORZYW SZTUCZNYCH PLAST-BOX SA Żądanie zwołania Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia oraz umieszczenia określonych spraw w porządku obrad tego zgromadzenia

13.11.2015, 17:19aktualizacja: 13.11.2015, 17:19

Raport bieżący 42/2015

Zarząd Przetwórstwa Tworzyw Sztucznych "PLAST-BOX" S.A. (Spółka) informuje, iż w dniu 12 listopada 2015 roku Spółka otrzymała od Pana Grzegorza Pawlaka ("Akcjonariusz") pismo zawierające żądanie zwołania Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia oraz umieszczenia określonych spraw w porządku obrad tego zgromadzenia o następującej treści:

Będąc akcjonariuszem posiadającym co najmniej 1/20 kapitału zakładowego spółki Przetwórstwo Tworzyw Sztucznych "PLAST-BOX" S.A., działając na podstawie art. 400 Kodeksu spółek handlowych, żądam zwołania na dzień 18 grudnia 2015 r. Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia spółki Przetwórstwo Tworzyw Sztucznych "PLAST-BOX" S.A. oraz umieszczenia w porządku obrad tego zgromadzenia następującej sprawy:

1. zmiany w składzie Rady Nadzorczej Spółki.

W związku z powyższym przedstawiam następujące projekty uchwał:

PROJEKT

uchwał Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia spółki Przetwórstwo Tworzyw Sztucznych "PLAST-BOX" S.A. dla akcjonariuszy posiadających akcje imienne w sprawie odwołania członków Rady Nadzorczej

w sprawie: odwołania członka Rady Nadzorczej Spółki

Działając na podstawie § 18 ust. 2 pkt. 1 Statutu Spółki postanawia się, co następuje:

§ 1

Ze składu Rady Nadzorczej spółki Przetwórstwo Tworzyw Sztucznych "PLAST-BOX" S A. odwołuje się:

PROJEKT

uchwał Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia spółki Przetwórstwo Tworzyw Sztucznych "PLAST-BOX" S.A. dla akcjonariuszy posiadających akcje imienne w sprawie powołania członków Rady Nadzorczej

w sprawie: powołania członka Rady Nadzorczej Spółki

§ 1

Do składu Rady Nadzorczej spółki Przetwórstwo Tworzyw Sztucznych "PLAST-BOX" S A. powołuje się: