Sklep Shopbop.com ogłasza świąteczną kolekcję kapsułową autorstwa Miry Mikati

20.11.2015, 15:04aktualizacja: 20.11.2015, 15:04

W kolekcji znajdą się ekskluzywne kreacje projektantki oraz innych ulubionych marek Shopbop.

NOWY JORK, 20 listopada 2015 r. /PRNewswire/ - Sklep Shopbop.com, cieszący się tytułem czołowego, znanego na całym świecie miejsca poszukiwań dla kobiet, ogłasza ekskluzywną kolekcję kapsułową powstałą z okazji sezonu świątecznego przy współpracy z londyńską projektantką Mirą Mikati. Znana z umieszczania figlarnych motywów na wyszukanych krojach gotowych do noszenia - projektantka wychodzi ze swoim stylem poza ubrania. W kolekcji znajdą się dodatki zimowe, biżuteria i akcesoria codzienne dostępne wyłącznie w sklepie Shopbop.com i idealnie sprawdzające się jako podarunki.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20120831/NY65266LOGO

Zdjęcie - http://photos.prnewswire.com/prnh/20151119/289332

Zdjęcie - http://photos.prnewswire.com/prnh/20151119/289333

Zdjęcie - http://photos.prnewswire.com/prnh/20151119/289335

Niepowtarzalne kreacje powstały na bazie kluczowych wzorów autorskiej kolekcji Mikati z myślą o klientce Shopbop. W świątecznej kolekcji znajdą się kurtki uniwersyteckie, swetry, czapki z pomponami, szale oraz zestawy piżamowe z dopasowanymi maskami na oczy. Wszystko to charakteryzujące się niepowtarzalnym stylem Mikati, włączywszy nietypowe detale i zabawne nadruki, na przykład notatniki, emotikony czy nadruki z gałkami ocznymi. Do współpracy przy kolekcji zaproszono także marki S'well, Frends, Venessa Arizaga oraz Del Duca, tym samym przenosząc zabawny styl Miry także na biżuterię, kopertówki, zawieszki do torebek, butelki na wodę i słuchawki.

"Moje kolekcje zawsze inspirowane są świętami i czasem radości, więc kiedy Shopbop zwrócił się do mnie z propozycją współpracy nad kolekcją świąteczną na wyłączność od razu się zgodziłam. Śmiech, zabawa i przeglądanie sklepu Shopbop to idealny sposób na spędzenie okresu świątecznego" - powiedziała Mira Mikati.

"Figlarne projekty Miry wnoszą przypływ energii do naszego świątecznego butiku z prezentami - skomentowała Stephanie Nelson, kierownik działu akcesoriów i odzieży gotowej do noszenia marek projektantów w sklepie Shopbop. - Jej kolekcja jest idealnym połączeniem zabawy i bycia cool. Nasze klientki na pewno pokochają ten styl" - dodała.

W autorskiej kolekcji znajdzie się coś dla każdej stylowej pani, w zakresie cenowym od 40 do 1 650 dolarów. Biżuterię marki Venessa Arizaga będzie można kupić w przedziale od 55 do 215 dolarów, zawieszki do torebek marki Del Duca będą kosztowały 40 dolarów, a kopertówki - 430 dolarów. Butelki na wodę S-well i słuchawki Frends będą kosztowały odpowiednio 42 i 225 dolarów. Sklep Shopbop zapewnia 24-godzinną obsługę klienta przez 7 dni w tygodniu w wielu językach, a także szybką i bezpłatną wysyłkę na terenie całego świata oraz bezpłatne zwroty w USA i Kanadzie. Członkowie Amazon Prime składający zamówienia na terenie USA mają dodatkowe korzyści.

O Shopbop

Shopbop.com to popularny sklep internetowy cechujący się nowoczesnym stylem i oferujący kobietom na całym świecie dostęp do szerokiej gamy wyselekcjonowanych produktów znanych i wschodzących projektantów. Współpracując z ponad 1 000 marek na całym świecie, sklep Shopbop.com zaprasza kobiety w 165 krajach na zakupy z dużego zakresu akcesoriów i mody gotowej do noszenia z szybką, bezpłatną wysyłką na terenie całego świata oraz bezpłatnymi zwrotami w USA i Kanadzie. Sklep Shopbop należy do grupy spółek Amazon.com Inc.

O Mirze Mikati

Londyńska projektantka pochodzenia libańskiego Mira Mikati rozpoczęła karierę w świecie mody w roku 2007 jako współzałożycielka przodującego sklepu konceptowego Plum inspirowanego Bliskim Wschodem. W 2012 roku Mikati została zaproszona do zaprojektowania kolekcji kapsułowej dla paryskiej marki Faconnable. Jak twierdzi sama Mikati „jako klientka, zawsze chciałam mieć rzeczy zabawne, ale przy tym pięknie skrojone i dokładnie tym się zajmuję". Kolekcja kapsułowa okazała się bestsellerem. Zachęcona sukcesem Mikati stworzyła własną markę, która obecnie wchodzi w drugi sezon. Styl Miry Mikati jest niepowtarzalnym połączeniem zabawy i emotikonek z eleganckimi, dojrzałymi krojami.

Źródło: Shopbop

KONTAKT: