HUTMEN SA Zawiadomienie o zmianie stanu posiadania akcji

01.12.2015, 12:00aktualizacja: 01.12.2015, 12:00

Raport bieżący 53/2015

Zarząd Hutmen S.A. z siedzibą w Warszawie (Spółka) informuje, że w dniu wczorajszym otrzymał od spółek: Boryszew S.A., Impexmetal S.A., SPV Boryszew 3 Sp. z o.o., SPV Impexmetal Sp. z o.o., Impex-Invest Sp. z o.o. zawiadomienie na podstawie art. 77 ust. 7 oraz art. 69 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (tekst jednolity: Dz. U. z 2013 r., poz. 1382 ze zm.) - (dalej "Ustawa o ofercie"), iż w wyniku ogłoszonego w dniu 2 października 2015 r. w trybie art. 91 ust. 6 Ustawy o ofercie Wezwania na sprzedaż akcji Hutmen S.A. (dalej "Wezwanie"), spółka SPV Boryszew 3 Sp. z o.o. nabyła bezpośrednio 420.903 akcje spółki Hutmen S.A., co stanowi 1,64% akcji tej spółki i uprawnia do 1,64% głosów na Walnym Zgromadzeniu. Transakcja nabycia akcji została zawarta w dniu 25 listopada 2015 roku (rozliczenie transakcji nastąpiło w dniu 30 listopada 2015 roku).

W wyniku przedmiotowego Wezwania zmianie uległ stan posiadania akcji Hutmen S.A. przez SPV Boryszew 3 Sp. z o.o. Przed zmianą posiadania w wyniku Wezwania SPV Boryszew 3 Sp. z o.o. posiadała:

-bezpośrednio 4.843.908 akcji spółki Hutmen S.A., co stanowiło 18,92% akcji tej spółki i uprawniało do 18,92% głosów na Walnym Zgromadzeniu.

W wyniku rozliczenia przedmiotowego Wezwania SPV Boryszew 3 Sp. z o.o. przekroczyła próg 20% ogólnej liczby głosów na WZ Hutmen S.A. i obecnie posiada:

-bezpośrednio 5.264.811 akcji spółki Hutmen S.A., co stanowi 20,57% akcji tej spółki i uprawnia do 20,57% głosów na Walnym Zgromadzeniu.

W wyniku przedmiotowego Wezwania zmianie nie uległ stan posiadania akcji Hutmen S.A. przez Impexmetal S.A. Przed Wezwaniem Impexmetal S.A. posiadała:

-bezpośrednio 695.159 spółki Hutmen S.A., co stanowiło 2,72% akcji tej spółki i uprawniało do 2,72% głosów na Walnym Zgromadzeniu,

-pośrednio poprzez Impex - Invest Sp. z o.o. - 12.550.000 akcje spółki Hutmen S.A., co stanowiło 49,03% akcji tej spółki i uprawniało do 49,03% głosów na Walnym Zgromadzeniu.

-pośrednio poprzez SPV Impexmetal Sp. z o.o. - 3.451.196 akcji spółki Hutmen S.A., co stanowiło 13,48% akcji tej spółki i uprawniało do 13,48% głosów na Walnym Zgromadzeniu.

Łącznie Impexmetal S.A. wraz podmiotami zależnymi posiadała 16.696.355 (słownie: szesnaście milionów sześćset dziewięćdziesiąt sześć tysięcy trzysta pięćdziesiąt pięć) akcji spółki Hutmen S.A., co stanowiło 65,23% akcji tej spółki i uprawniało do 65,23 % głosów na Walnym Zgromadzeniu.

Po Wezwaniu Impexmetal S.A. posiada:

-bezpośrednio 695.159 spółki Hutmen S.A., co stanowi 2,72% akcji tej spółki i uprawnia do 2,72% głosów na Walnym Zgromadzeniu,

-pośrednio poprzez Impex - Invest Sp. z o.o. - 12.550.000 akcji spółki Hutmen S.A., co stanowi 49,03% akcji tej spółki i uprawnia do 49,03% głosów na Walnym Zgromadzeniu.

-pośrednio poprzez SPV Impexmetal Sp. z o.o. - 3.451.196 akcji spółki Hutmen S.A., co stanowi 13,48% akcji tej spółki i uprawnia do 13,48% głosów na Walnym Zgromadzeniu.

Łącznie Impexmetal S.A. wraz podmiotami zależnymi posiada 16.696.355 (słownie: szesnaście milionów sześćset dziewięćdziesiąt sześć tysięcy trzysta pięćdziesiąt pięć) akcji spółki Hutmen S.A., co stanowi 65,23% akcji tej spółki i uprawnia do 65,23% głosów na Walnym Zgromadzeniu.

W wyniku przedmiotowego Wezwania zmianie nie uległ stan posiadania akcji Hutmen S.A. przez Impex - Invest Sp. z o.o. Przed Wezwaniem Impex - Invest Sp. z o.o. posiadała:

-bezpośrednio 12.550.000 akcje spółki Hutmen S.A., co stanowiło 49,03% akcji tej spółki i uprawniało do 49,03% głosów na Walnym Zgromadzeniu.

Po Wezwaniu Impex - Invest Sp. z o.o. posiada:

-bezpośrednio 12.550.000 akcje spółki Hutmen S.A., co stanowi 49,03% akcji tej spółki i uprawnia do 49,03% głosów na Walnym Zgromadzeniu.

W wyniku przedmiotowego Wezwania zmianie nie uległ stan posiadania akcji SPV Impexmetal Sp. z o.o. Przed Wezwaniem SPV Impexmetal Sp. z o.o. posiadała:

-bezpośrednio 3.451.196 akcje spółki Hutmen S.A., co stanowiło 13,48% akcji tej spółki

i uprawniało do 13,48% głosów na Walnym Zgromadzeniu.

Po Wezwaniu SPV Impexmetal Sp. z o.o. posiada:

-bezpośrednio 3.451.196 akcje spółki Hutmen S.A., co stanowi 13,48% akcji tej spółki i uprawnia do 13,48% głosów na Walnym Zgromadzeniu.

W wyniku przedmiotowego Wezwania zmianie uległ stan posiadania akcji Hutmen S.A. przez Boryszew S.A. Przed zmianą posiadania w wyniku Wezwania Boryszew S.A. posiadała:

-bezpośrednio 22.799 akcji spółki Hutmen S.A., co stanowiło 0,09% akcji tej spółki i uprawniało do 0,09% głosów na Walnym Zgromadzeniu,

-pośrednio przez SPV Boryszew 3 Sp. z o.o. - 4.843.908 akcji spółki Hutmen S.A., co stanowiło 18,92% akcji tej spółki i uprawniało do 18,92% głosów na Walnym Zgromadzeniu.

-pośrednio przez Impexmetal S.A. - 695.159 akcji spółki Hutmen S.A., co stanowiło 2,72% akcji tej spółki i uprawniało do 2,72% głosów na Walnym Zgromadzeniu,

-pośrednio przez Impex - Invest Sp. z o.o. (spółkę pośrednio zależną od Boryszew S.A.) - 12.550.000 akcji spółki Hutmen S.A., co stanowiło 49,03% akcji tej spółki i uprawniało do 49,03% głosów na Walnym Zgromadzeniu.

-pośrednio poprzez SPV Impexmetal Sp. z o.o. (spółkę pośrednio zależną od Boryszew S.A.) - 3.451.196 akcji spółki Hutmen S.A., co stanowiło 13,48% akcji tej spółki i uprawniało do 13,48% głosów na Walnym Zgromadzeniu.

Łącznie Boryszew S.A. posiadała 21.563.062 (słownie: dwadzieścia jeden milionów pięćset sześćdziesiąt trzy tysiące sześćdziesiąt dwie) akcje spółki Hutmen S.A., co stanowiło 84,24% akcji tej spółki i uprawniało do 84,24% głosów na Walnym Zgromadzeniu.

W wyniku rozliczenia przedmiotowego Wezwania Boryszew S.A. posiada obecnie:

-bezpośrednio 22.799 akcji spółki Hutmen S.A., co stanowi 0,09% akcji tej spółki i uprawnia do 0,09% głosów na Walnym Zgromadzeniu,

-pośrednio przez SPV Boryszew 3 Sp. z o.o. - 5.264.811 akcji spółki Hutmen S.A., co stanowi 20,57% akcji tej spółki i uprawnia do 20,57% głosów na Walnym Zgromadzeniu.

-pośrednio przez Impexmetal S.A. - 695.159 akcji spółki Hutmen S.A., co stanowi 2,72% akcji tej spółki i uprawnia do 2,72% głosów na Walnym Zgromadzeniu,

-pośrednio przez Impex - Invest Sp. z o.o. (spółkę pośrednio zależną od Boryszew S.A.) - 12.550.000 akcji spółki Hutmen S.A., co stanowi 49,03% akcji tej spółki i uprawnia do 49,03% głosów na Walnym Zgromadzeniu.

-pośrednio poprzez SPV Impexmetal Sp. z o.o. (spółkę pośrednio zależną od Boryszew S.A.) - 3.451.196 akcji spółki Hutmen S.A., co stanowi 13,48% akcji tej spółki i uprawniało do 13,48% głosów na Walnym Zgromadzeniu.

Łącznie Boryszew S.A. wraz podmiotami zależnymi posiada 21.983.965 (słownie: dwadzieścia jeden milionów dziewięćset osiemdziesiąt trzy tysiące dziewięćset sześćdziesiąt pięć) akcji spółki Hutmen S.A., co stanowi 85,89% akcji tej spółki i uprawnia do 85,89% głosów na Walnym Zgromadzeniu.

Podstawa prawna: art. 70 pkt. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz