ZETKAMA SA Zmiany w składzie Rady Nadzorczej.

11.12.2015, 12:09aktualizacja: 11.12.2015, 12:09

Raport bieżący z plikiem 55/2015

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Na podstawie § 5 ust. 1 pkt 21 i 22 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. z 2014 r., poz. 133 z późn. zm.) Zarząd ZETKAMA S.A. z siedzibą w Ścinawce Średniej informuje, że w dniu 10 grudnia 2015 roku Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Zetkama S.A. uchwaliło, że Rada Nadzorcza bieżącej kadencji będzie liczyła do 6 (sześciu) członków oraz dokonało zmian w składzie Rady Nadzorczej Spółki odwołując z funkcji członka Rady Nadzorczej Pana Zbigniewa Rogóża i powołując do pełnienia funkcji członka Rady Nadzorczej Pana Tomasza Jurczyka.

Wykształcenie

Tomasz Jurczyk posiada wykształcenie handlowo-ekonomiczne, w 1996 zdał egzamin państwowy i otrzymał Dyplom Członka Rad Nadzorczych Jednoosobowych Spółek Skarbu Państwa oraz w Spółkach z Udziałem Skarbu Państwa.

Doświadczenie zawodowe

Tomasz Jurczyk pracował kolejno:

1990 - 1996 PHPU "TiM" Sp. z o.o Specjalista obrotu towarowego

1995 - 1998 CIN CIN Sp. z o.o Dyrektor d/s organizacji i produkcji Członek Zarządu

1995 - 2001 PHPU "TiM" Sp. z o.o Dyrektor d/s organizacji i produkcji, Członek Zarządu

1998 - 2005 "Rodzinny Dom" Sp. z o.o Wiceprezes Zarządu

2001 - 2004 "TiM" S.A Dyrektor d/s organizacji i produkcji, Wiceprezes Zarządu

2005 - nadal "TiM" S.A Dyrektor d/s organizacji i produkcji, Prezes Zarządu

Ponadto Tomasz Jurczyk zasiada w Radzie Nadzorczej ŚRUBENA UNIA S.A. w Żywcu od 2006 roku, Radzie Nadzorczej Kuźnia Polska S.A. od 2008 roku, Radzie Nadzorczej MCS sp. z o.o. w Żorach od 2009 roku, Radzie Nadzorczej ARMAK sp. z o.o. w Sosnowcu od 2011 roku, Radzie Nadzorczej Avallon MBO S.A. w Łodzi od 2005 roku, Radzie Inwestorów AVALLON MBO FUND, Radzie Nadzorczej Techmadex S.A. w Warszawie od 2014 roku oraz Radzie Nadzorczej MASTERFORM S.A. w Świebodzicach od 2015 roku.

Tomasz Jurczyk jest udziałowcem lub akcjonariuszem wyżej wymienionych spółek, w których pełni funkcję Prezesa lub zasiada w Radzie Nadzorczej.

Tomasz Jurczyk nie prowadzi działalności konkurencyjnej względem Spółki ZETKAMA S.A. jako wspólnik, nie jest członkiem organu spółki konkurencyjnej w stosunku do Spółki ZETKAMA S.A. oraz nie jest wpisany do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych prowadzonego na podstawie Ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym.

Oświadczenia złożone przez Pana Tomasza Jurczyka stanowią załącznik do raportu.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz