MONNARI TRADE SA Zawiadomienie o transakcjach na akcjach MONNARI TRADE S.A.

29.12.2015, 18:01aktualizacja: 29.12.2015, 18:01

Raport bieżący 51/2015

W związku z art. 160 ust. 4 ustawy o obrocie instrumentami finansowymi oraz art. 70 pkt 1) Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz spółkach publicznych, MONNARI TRADE S.A. (dalej Emitent, Spółka) informuje, iż do Spółki wpłynęły w dniu dzisiejszym tj. 29.12.2015 r., zawiadomienia od Pana Mirosława Misztala - Prezesa Zarządu MONNARI TRADE S.A., oraz powiązanej z nim Modern Model Sp. z o.o., o następujących transakcjach na akcjach Spółki:

(I) sprzedaży 600 000 akcji Emitenta przez Modern Model Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Łodzi (podmiot kontrolowany przez Pana Mirosława Misztala);

(II) otrzymaniu przez M33 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowo-akcyjna z siedzibą w Łodzi (podmiot kontrolowany przez Pana Mirosława Misztala) zwrotu pożyczonych 600 000 akcji Emitenta;

(III) sprzedaży 1 000 000 akcji Emitenta przez Modern Model Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Łodzi (podmiot kontrolowany przez Pana Mirosława Misztala);

(IV) zakupie 1 000 000 akcji Emitenta przez Modern Model Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Łodzi (podmiot kontrolowany przez Pana Mirosława Misztala);

Opis ww. transakcji związanych z akcjami Emitenta:

I.

W dniu 22.12.2015 r., Modern Model Sp. z o.o. dokonała sprzedaży 600 000 akcji zwykłych na okaziciela Emitenta, co stanowi 1,96 % w kapitale zakładowym oraz 1,68 % w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu, na rzecz podmiotu trzeciego niepowiązanego z Panem Mirosławem Misztalem oraz z MONNARI TRADE S.A., za cenę 16 zł za akcję.

Modern Model Sp. z o.o. przed zawarciem powyższej umowy posiadała 5 000 000 akcji Emitenta, co stanowiło 16,36 % w kapitale zakładowym oraz 14,03 % w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu.

Po zawarciu powyższej transakcji, Modern Model Sp. z o.o. posiada 4 400 000 akcji zwykłych na okaziciela Emitenta, co stanowi 14,40 % w kapitale zakładowym oraz 12,35 % w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu.

Powyższe umowa została zawarta w Łodzi, poza rynkiem regulowanym, w ramach umowy cywilnoprawnej.

II.

W dniu 22.12.2015 r., M33 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa otrzymała od podmiotu trzeciego niepowiązanego z Panem Mirosławem Misztalem oraz z MONNARI TRADE S.A. zwrot 600 000 akcji Emitenta, pożyczonych w dniu 24 kwietnia 2015 r. (raport bieżący nr 21/2015), co stanowi 1,96 % w kapitale zakładowym oraz 1,68 % w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu.

Przed zwrotem ww. pożyczki, M33 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa bezpośrednio nie posiadała akcji Emitenta.

Na skutek w/w transakcji, M33 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa posiada 600 000 akcji Emitenta, co stanowi 1,96 % w kapitale zakładowym oraz 1,68 % w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu.

III.

W dniu 23.12.2015 r. Modern Model Sp. z o.o. dokonała sprzedaży 1 000 000 akcji zwykłych na okaziciela Emitenta, co stanowi 3,27 % w kapitale zakładowym oraz 2,81 % w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu, na rzecz podmiotu trzeciego niepowiązanego z Panem Mirosławem Misztalem oraz z MONNARI TRADE S.A., za cenę 15 zł za akcję.

Modern Model Sp. z o.o. przed zawarciem powyższej umowy, posiadała 4 400 000 akcji na okaziciela Emitenta, co stanowiło 14,40 % w kapitale zakładowym oraz 12,35 % w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu.

Po zawarciu powyższej transakcji, Modern Model Sp. z o.o. posiada 3 400 000 akcji zwykłych na okaziciela Emitenta, co stanowi 11,12 % w kapitale zakładowym oraz 9,54 % w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu.

IV.

W dniu 28.12.2015 r. Modern Model Sp. z o.o. dokonała zakupu 1 000 000 akcji Emitenta., co stanowi 3,27 % w kapitale zakładowym oraz 2,81 % w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu, od podmiotu trzeciego niepowiązanego z Panem Mirosławem Misztalem oraz z MONNARI TRADE S.A., za cenę 12 zł za akcję.

Przed ww. transakcją Modern Model Sp. z o.o. posiadała 3 400 000 akcji zwykłych na okaziciela Emitenta, co stanowiło 11,12 % w kapitale zakładowym oraz 9,54 % w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu.

Na skutek w/w transakcji, Modern Model Sp. z o.o. posiada 4 400 000 akcji zwykłych na okaziciela Emitenta, co stanowi 14,40 % w kapitale zakładowym oraz 12,35 % w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu.

Spółki MODERN MODEL Sp. z o.o. oraz M33 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa zarówno przed jak i po dokonaniu transakcji były podmiotami kontrolowanymi i zależnymi od Pana Mirosława Misztala.

Pan Mirosław Misztal poinformował również, że nie występują osoby, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz spółkach publicznych.

W wyniku powyższych transakcji stan posiadania akcji MONNARI TRADE S.A. przez Pana Mirosława Misztala bezpośredni i pośredni nie uległ zmianie w stosunku do informacji zawartej w Skonsolidowanym raporcie kwartalnym za III kwartał 2015 r. i wynosi - 7 987 000 akcji (w tym 1 200 000 akcji uprzywilejowanych co do głosu), co stanowi 26,13 % w kapitale zakładowym oraz 25,78 % w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu, w tym podmioty zależne od Pana Mirosława Misztala posiadają:

• MODERN MODEL Sp. z o.o. posiada 4 400 0000 akcji zwykłych na okaziciela Emitenta, co stanowi 14,40 % w kapitale zakładowym oraz 12,35 % w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu;

• M33 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa posiada 600 000 akcji zwykłych na okaziciela Emitenta, co stanowi 1,96 % w kapitale zakładowym oraz 1,68 % w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz