24 lutego Fleetmatics ogłosi wyniki finansowe za IV kwartał ubiegłego roku

04.01.2016, 17:24aktualizacja: 04.01.2016, 17:24

Dublin I Boston - (Business Wire) - Fleetmatics Group PLC (NYSE:FLTX), jeden z najważniejszych na świecie dostawców rozwiązań do zarządzania pracownikami mobilnymi dla małych, średnich i dużych przedsiębiorstw usługowych w ramach modelu "oprogramowanie jako usługa (SaaS)", podał dzisiaj do wiadomości, że jego wyniki finansowe za IV kw. ubiegłego roku zostaną ogłoszone w środę 24 lutego 2016 r. po zamknięciu rynku. Członkowie zespołu zarządzającego Spółki planują tego dnia zorganizowanie telekonferencji z transmisją na żywo o 17:00 czasu wschodniego. Będzie ona poświęcona omówieniu wyników finansowych oraz przedstawieniu prognoz zarządu na kolejny okres działalności. W USA w telekonferencji można uczestniczyć, wybierając numer telefonu 1.800.553.5275 z kodem dostępu "FLTX". Poza Stanami Zjednoczonymi należy wybrać numer +1.612.332.0725 i użyć kodu dostępu "FLTX". Telekonferencja będzie transmitowana na żywo na stronie Spółki w sekcji poświęconej relacjom z inwestorami pod adresem http://ir.fleetmatics.com. Przez około dwie godziny po wydarzeniu będzie można odsłuchać nagranie telekonferencji, wybierając numer 1.800.475.6701 lub +1.320.365.3844 z kodem dostępu 382547 lub za pośrednictwem sekcji dotyczącej relacji z inwestorami strony internetowej Spółki.

Fleetmatics Group PLC

Spółka Fleetmatics Group PLC (NYSE:FLTX) znajduje się w światowej czołówce dostawców rozwiązań z zakresu zarządzania pracownikami mobilnymi w modelu SaaS dla małych, średnich i dużych przedsiębiorstw z branży usługowej. Nasze rozwiązania pozwalają przedsiębiorstwom na sprostanie wyzwaniom związanym z zarządzaniem miejscowymi flotami oraz na zwiększenie produktywności zatrudnianych przez siebie pracowników mobilnych dzięki pozyskiwaniu istotnych informacji o przedsiębiorstwie na podstawie gromadzonych w czasie rzeczywistym i archiwalnych danych behawioralnych dotyczących kierowców i pojazdów. Intuicyjne, oszczędne i działające w oparciu o Internet rozwiązania opracowane przez Fleetmatics Group dostarczają operatorom floty informacji o lokalizacji pojazdów, zużyciu paliwa, prędkości oraz przebiegu, jak również innych danych o pracownikach mobilnych, co pozwala na zmniejszenie kosztów operacyjnych i kapitałowych, a także na zwiększenie przychodów. Zintegrowany, w pełni funkcjonalny produkt z zakresu zarządzania mobilną siłą roboczą zapewnia sprawność zarządzania zleceniami dzięki zwiększeniu możliwości pracowników terenowych i przyśpieszeniu procesu realizacji zleceń – od etapu wyceny do momentu zapłaty. Na dzień 30 września 2015 r. spółka Fleetmatics posiadała około 31.000 klientów z branży zarządzania flotą i około 655.000 objętych usługą monitoringu pojazdów na świecie. Spółka Fleetmatics do tej pory korzystała i nadal będzie korzystać z sekcji swojej strony internetowej poświęconej relacjom z inwestorami do udostępniania istotnych informacji niepublicznych oraz w celu realizacji zobowiązań w zakresie ujawniania informacji zgodnie z przepisami dotyczącymi rzetelnego ujawniania informacji. Więcej informacji o Fleetmatics można znaleźć na stronie: www.fleetmatics.com.

Wersja źródłowa informacji dostępna na stronie: http://www.businesswire.com/news/home/20160104005341/en/

Źródło: Fleetmatics Group PLC

KONTAKT:

Brian Norris

tel. +1 781-250-3829

wiceprezes ds. relacji z inwestorami

e-mail: brian.norris@fleetmatics.com

Juli Burda