TAURON POLSKA ENERGIA SA Zmiana w składzie Zarządu TAURON Polska Energia S.A.

08.01.2016, 13:58aktualizacja: 08.01.2016, 13:58

Raport bieżący 2/2016

Zarząd TAURON Polska Energia S.A. ("Spółka") informuje, iż w dniu 8 stycznia 2016 r. Rada Nadzorcza Spółki odwołała ze składu Zarządu TAURON Polska Energia S.A. Panią Annę Striżyk.

W związku z niepowołaniem przez Radę Nadzorczą Wiceprezesa Zarządu ds. Ekonomiczno-Finansowych, Zarząd Spółki postanowił:

- powierzyć Prezesowi Zarządu sprawowanie nadzoru nad działalnością i funkcjonowaniem jednostek organizacyjnych należących do pionu Wiceprezesa Zarządu ds. Ekonomiczno-Finansowych,

- powierzyć Dyrektorowi Departamentu Zarządzania Finansami, pełniącemu równocześnie funkcję Prokurenta Spółki, koordynowanie działalności i funkcjonowania jednostek organizacyjnych należących do pionu Wiceprezesa Zarządu ds. Ekonomiczno-Finansowych.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz