CHEMOSERVIS-DWORY SA Łączne kryterium umowy znaczącej w spółce zależnej Emitenta

08.02.2016, 14:56aktualizacja: 08.02.2016, 14:56

Raport bieżący 9/2016

Zarząd Spółki Chemoservis-Dwory S.A. ("Emitent") informuje, iż w dniu 8 lutego 2016 roku, otrzymał od podmiotu zależnego PETRO EnergoRem Sp. z o.o. z siedzibą w Płocku ("Spółka") informację następującej treści:

"Zarząd Spółki PETRO EnergoRem Sp. z o.o. w Płocku informuje, że w dniu 05.02.2016 roku została zawarta Umowa z firmą PKN ORLEN S.A. , która wpłynęła do PETRO EnergoRem sp. z o.o. w Płocku

w dniu 08.02.2016 roku. Przedmiot Umowy - wykonanie prób hydraulicznych i ciśnieniowych rurociągów w Grupie P1 podczas remontu planowego instalacji OLEFINY II w Zakładzie Polskiego Koncernu Naftowego ORLEN S.A. w Płocku, o wartości 423 120,00 złotych brutto.

Łączna wartość umów zawartych z PKN ORLEN S.A. oraz spółkami z Grupy Kapitałowej ORLEN od dnia 03.12.2015 r. wynosi : 7 149 010,92 PLN brutto.

Największą wartość stanowi Umowa na wykonanie prac remontowych w branży mechanicznej dotyczących remontu odtworzeniowego obrotowych podgrzewaczy powietrza Kotła OOG nr 3, zabudowanego na Wydziale Kotłowym w Zakładzie Elektrociepłowni (EC) na terenie Zakładu Produkcyjnego Polskiego Koncernu Naftowego ORLEN S.A. w Płocku.

Data zawarcia Umowy: 22.01.2016 roku

Wartość Umowy: 4 864 650 PLN brutto.

Termin realizacji prac: 15.04.2016 roku - 15.09.2016 roku

Kary Umowne: Zamawiający jest uprawniony do naliczenia i żądania zapłaty przez Wykonawcę następujących kar umownych:

• za opóźnienia w wykonaniu Przedmiotu Umowy z winy Wykonawcy - 0,2% wartości netto wynagrodzenia Wykonawcy za każdy dzień opóźnienia,

• za opóźnienia w usunięciu wad stwierdzonych przy odbiorze lub w okresie gwarancji - 0,2% wartości netto wynagrodzenia Wykonawcy za każdy dzień opóźnienia,

• w przypadku odstąpienia od Umowy przez Zamawiającego z winy Wykonawcy - 20% wartości netto wynagrodzenia Wykonawcy.

Umowa nie zawiera warunków, które odbiegają od warunków powszechnie stosowanych dla umów tego typu.

Kryterium uznania umowy za znaczącą jest przekroczenie wartości 10% kapitałów własnych Emitenta.

Podstawą prawną niniejszego raportu jest § 5 ust. 1 pkt. 3 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. Nr 33 z 2009 roku poz. 259 z późn. zm.)"

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz