LUBAWA SA Zawarcie znaczącej umowy (aneks) przez jednostkę zależną od Emitenta

04.03.2016, 14:37aktualizacja: 04.03.2016, 14:37

Raport bieżący 5/2016

Zarząd LUBAWA S.A. z siedzibą w Ostrowie Wielkopolskim przekazuje do publicznej wiadomości informację o zawarciu przez spółkę zależną aneksu do znaczącej umowy.

Dnia 03 marca 2016r. do Emitenta wpłynęła informacja od spółki zależnej od Emitenta - Litex Promo Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w Ostrowie Wielkopolskim, iż w tym dniu wpłynął do spółki zależnej aneks z dnia 26 lutego 2016r. zawarty z ING Bank Śląski S.A. w Katowicach do umowy kredytowej z dnia 29.10.2013r. (informacja o zawartej umowie kredytowej była przedmiotem raportu bieżącego nr 16/2013).

Ustanowione zabezpieczenia pozostały bez zmian.

Aneks wprowadza następujące zmiany:

w zakresie udzielonego kredytu obrotowego w złotych polskich w rachunku bankowym prowadzonym na rzecz Klienta przez Bank, aneks modyfikuje wartość pozostawionego do dyspozycji Spółki zależnej kredytu obrotowego. Zgodnie z treścią aneksu Bank aktualnie udzielać będzie Spółce zależnej:

1) kredytu w złotych polskich do wysokości maksymalnego pułapu zadłużenia 17.500.000,00 zł (siedemnaście milionów pięćset tysięcy złotych 00/100) w okresie do dnia 25 lutego 2016r.,

2) kredytu w złotych polskich do wysokości maksymalnego pułapu zadłużenia 20.000.000,00 zł (dwadzieścia milionów złotych 00/100) w okresie od 26 lutego 2016r. do 21 maja 2016r.,

3) kredytu w złotych polskich do wysokości maksymalnego pułapu zadłużenia 15.000.000,00 zł (piętnaście milionów złotych 00/100) w okresie od 22 maja 2016r. do 30 września 2016 r. oraz

4) kredytu w złotych polskich do wysokości maksymalnego pułapu zadłużenia 17.500.000,00 zł (siedemnaście milionów pięćset tysięcy złotych 00/100) w okresie od 01 października 2016r. do dnia 28 października 2016r.

w zakresie wysokości kredytu obrotowego w walutowym rachunku bankowym spółki zależnej

do wysokości maksymalnego pułapu zadłużenia 2.000.000,00 EUR (dwa miliony EUR 00/100), gwarancji bankowych na zlecenie Spółki zależnej w PLN, EUR, USD do maksymalnej wysokości 2.000.000,00 złotych (dwa miliony złotych 00/100) oraz akredytyw udzielanych przez Bank na zlecenie Spółki zależnej w PLN, EUR, USD do maksymalnej wysokości 4.000.000,00 złotych (cztery miliony złotych 00/100) - warunki zaangażowania Banku nie uległy zmianie.

Aneks przewiduje termin, do którego te produkty bankowe mogą być udostępniane - do dnia 28.10.2016r.

Kryterium uznania umowy za znaczącą: wartość umowy przekraczająca kwotę odpowiadającą 10% wartości kapitałów własnych Emitenta

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz