Baselworld 2016: Michael Kors łączy modę z technologią w akcesoriach do noszenia opartych na systemie Android

18.03.2016, 12:05aktualizacja: 18.03.2016, 12:05

NOWY JORK - (BUSINESS WIRE) - Michael Kors wkracza na rynek elektronicznej galanterii. Nadchodzącej jesieni firma wprowadzi na rynek nową linię elektronicznych akcesoriów do noszenia, począwszy od zegarka typu smartwatch MICHAEL KORS ACCESS. Wspomniana premiera skierowana jest do klientów skupionych na modzie. Obejmuje inteligentny czasomierz o czarującym stylu i innowacyjnym wzorze, oferowany przez lidera rynku mody luksusowej.

Niniejszy komunikat prasowy zawiera multimedia. Pełna wersja komunikatu dostępna pod adresem: http://www.businesswire.com/news/home/20160317005783/en/

Najnowocześniejsza technologia i obsługa telefonów iPhone oraz z systemem Android została umożliwiona dzięki partnerstwu z Google i zastosowaniu platformy dla zegarków smartwatch Android Wear™. John Idol, prezes zarządu i dyrektor generalny Michael Kors oraz David Singleton, wiceprezes ds. inżynierii dla działu Android Wear, ogłosili przedmiotową premierę podczas Baselworld 2016 - najważniejszych targów branżowych.

Linia MICHAEL KORS ACCESS, zaprojektowana z myślą o doskonałym połączeniu technologii i łączności społecznej, udowadnia, że dostęp do informacji może być zarówno szykowny, jak i bezproblemowy. "W swojej branży działam, aby ludziom żyło się lepiej dzięki modzie - powiedział Michael Kors. - Pomyślałem sobie: 'dlaczego akcesoria nie mogą być szykowne i efektowne?' Nosisz je każdego dnia. Przecież technologia ma na nas coraz większy wpływ. Dlatego powinna odzwierciedlać właściwy tobie styl, tak jak wszystko inne, ale powinna też zapewniać dostęp do takich doświadczeń, jakie chcesz".

Zegarki smartwatch z linii MICHAEL KORS ACCESS zapewniają opcje dostosowania urządzenia, jakich pragną nasi fani:

- ekskluzywne tarcze Michael Kors, które zmieniają się za przesunięciem palca - cyfrowy chronograf na siłownię lub lśniąca mozaika na wieczór,

- wymienne paski ze skóry lub silikonu,

- olśniewające wersje dla kobiet i sportowe warianty dla mężczyzn.

Napędzane technologią Android Wear, zegarki smartwatch z ekranem dotykowym zapewniają:

- aktualizacje z mediów społecznościowych oraz powiadomienia o otrzymanych wiadomościach i e-mailach,

- powiadomienia z aplikacji,

- inteligentne wsparcie Google™,

- wbudowane możliwości pomiarowe na potrzeby aktywności fizycznej,

- Wyszukiwarkę Google™ aktywowaną głosowo.

"Naszą markę budujemy, dając klientom to, czego pragną w ich szybkim życiu toczącym się 24/7 - powiedział John Idol. - Wiem, że są aktywni i muszą pozostać w kontakcie z innymi ludźmi i ze światem. Teraz możemy zaoferować im zegarek smartwatch, który gwarantuje dostęp do świata przepychu, ucieczki od codzienności i przygody".

Klient wybierający produkty Michael Kors żyje aktywnie i szybko, a kolekcja MICHAEL KORS ACCESS pozwoli mu pozostać w kontakcie z innymi ludźmi i ze światem. "Począwszy od funkcji Google Search po zegarki smartwatch, Google dostarcza informacje konieczne, aby pozostać w kontakcie z tym, co naprawdę się liczy - powiedział David Singleton. - MICHAEL KORS ACCESS oraz Android Wear popycha naprzód kategorię galanterii elektronicznej, oferując inteligentne i piękne zegarki, które pomagają klientom zachować kontrolę nad ich codziennym życiem, umożliwiając zarazem wyrażenie własnego stylu".

Smartwatch MICHAEL KORS ACCESS będzie dostępny w sprzedaży detalicznej w sklepach Michael Kors, na stronie internetowej MichaelKors.com oraz w wybranych domach towarowych i sklepach specjalistycznych w 2016 r. w cenie rozpoczynającej się od 395 USD.

Znaki towarowe Google i Android Wear stanowią własność Google Inc.

Więcej informacji można znaleźć pod następującymi adresami:

Michael Kors Access: http://www.michaelkors.com/Access

Destination Kors: http://www.destinationkors.com/

Michael Kors na Facebooku: http://www.facebook.com/michaelkors

@MichaelKors na Twitterze: http://twitter.com/michaelkors

@MichaelKors na Instagramie: http://instagram.com/michaelkors

Michael Kors na Pinterest: http://pinterest.com/michaelkors.com

@MichaelKors na Weibo: http://weibo.com/michaelkors

oraz poprzez wyszukanie frazy „Michael Kors” w Weixin lub WeChat

Wszelkie pytania dotyczące wspomnianej procedury należy kierować na adres eric.mogil@michaelkors.com w celu uzyskania dalszego wsparcia.

Michael Kors

Michael Kors to światowej sławy, utytułowany projektant luksusowych dodatków i kolekcji typu pret-a-porter. Firma Michael Kors, którą założył w 1981 r., obecnie posiada szeroką ofertę produktów z kolekcji Michael Kors i spod znaku MICHAEL Michael Kors, obejmującą dodatki, obuwie, zegarki, biżuterię, kolekcje pret-a-porter dla mężczyzn i kobiet, a także całą linię kosmetyków zapachowych. Sklepy firmy Michael Kors i jej licencjonowanych przedstawicieli działają w najbardziej prestiżowych miastach miejscach takich jak Nowy Jork, Beverly Hills, Chicago, Londyn, Mediolan, Paryż, Monachium, Stambuł, Dubaj, Seul, Tokio i Hong Kong.

Wypowiedzi prognozujące

Niniejsza informacja prasowa zawiera wypowiedzi prognozujące. Ze względu na liczne czynniki niepewności i zmienne uwarunkowania dotyczące działalności i otoczenia Spółki, których nie jest ona w stanie przewidzieć i na które nie ma wpływu, do wypowiedzi tych nie należy przykładać nadmiernej wagi. Wypowiedzi prognozujące zawierają informacje na temat możliwych lub zakładanych wyników działalności Spółki, a także wzmianki na temat jej strategii biznesowych. Zazwyczaj pojawiają się w nich takie wyrazy i zwroty jak „może”, „będzie”, „powinien”, „wierzy”, „spodziewa”, „oczekuje” „zamierza”, „planuje” czy „szacuje”, i inne. Zawarte w niniejszej wiadomości wypowiedzi prognozujące opierają się na założeniach wynikających z doświadczenia branżowego kierownictwa Spółki, a także związane są z jej oceną historycznych tendencji, aktualnych uwarunkowań, przewidywań dotyczących przyszłych wydarzeń oraz innych czynników, które w jej ocenie należy uwzględnić. Należy mieć świadomość, że wypowiedzi te nie stanowią gwarancji wykonania ani wyników. Są one obarczone zarówno znanymi, jak i nieznanymi czynnikami ryzyka i niepewności oraz założeniami. W ocenie Spółki wypowiedzi prognozujące oparte są na racjonalnych założeniach, niemniej należy pamiętać o licznych czynnikach, jakie mają wpływ na jej wyniki finansowe i działalności. Czynniki te mogą skutkować znacznymi różnicami między założeniami wskazanymi w wypowiedziach prognozujących a faktycznymi wynikami.

Wersja źródłowa komunikatu na stronie businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20160317005783/en/

Źródło: Michael Kors

KONTAKT: