Pop-up store - pokaż się swoim klientom!

17.03.2016, 14:36aktualizacja: 17.03.2016, 14:36

IMS
W świecie, w którym media cyfrowe, portale społecznościowe i elektroniczne urządzenia zmieniają diametralnie funkcjonowanie handlu i usług, znaczenie rozpoznawalności marki i osobistego kontaktu z klientem, wciąż pozostaje niezmiennie ważne.

Pop-up story pozwalają firmom angażować klientów i nawiązywać z nimi interakcje w unikalnym środowisku. "Pop-up store jest odpowiedzią rynku na potrzebę nowości, to sposób kontaktu marki z konsumentem w miejscu trafficowym" - tłumaczy Paweł Czerski, CEO IMS events.

Pop-up story to lokale, które są rozstawiane w danym miejscu na krótki okres czasu, zwykle od 1 dnia do 3 miesięcy. Lokalizuje się je w miejscach o naturalnie dużym natężeniu ruchu, np. w galeriach handlowych, przy ruchliwych ulicach, a latem przy plażach. Pop-up story są łatwe do przeniesienia - zainteresowanie w danej lokalizacji zmniejsza się? Przenieś swój lokal w nowe miejsce! Ta forma sprzedaży jest też bardzo tania w porównaniu do wynajmu powierzchni na stałe - różnica w cenach wynosi aż ok. 80 procent. Dodatkowo pop-up store to idealne wydarzenie, wokół którego można budować komunikację 360 stopni.

Kiedy warto wykorzystać koncepcję pop-up storu? Jak tłumaczy Paweł Czerski z IMS Events - każdy moment, kiedy chcemy poinformować o czymś klientów czy opinię publiczną, np. nowa marka, nowy produkt lub usługa, ulepszenie, zmiana strategii komunikacji firmy.

"Chcemy wejść na nowy rynek i uniknąć ryzyka nietrafionej inwestycji? Pop-up store to najtańszy sposób na przetestowanie czy nasz produkt ma potencjał w danej lokalizacji. Podobnie w przypadku, gdy chcemy zweryfikować czy nasz pomysł na biznes ma szansę odnieść sukces. Pop-up store to także idealny pomysł na wyprzedaż starszego asortymentu" - mówi ekspert.

Chociaż wartość transakcji zakupowych online stanowi coraz większą część obrotów w handlu, to jednak nadal lwia część zakupów jest realizowana offline. Pop-up story to sposób dla marek z e-commerce na rozszerzenie sprzedaży na kanał stacjonarny, a także na osobiste poznanie swoich klientów i zbudowanie z nimi silniejszej relacji.

Więcej informacji na temat IMS: www.ims.fm

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 17.03.2016, 14:36