FOTA SA W UPADŁOŚCI UKŁADOWEJ Uchwały podjęte na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy FOTA S.A. w upadłości układowej w dniu 23 marca 2016 r.

24.03.2016, 07:50aktualizacja: 24.03.2016, 07:50

Raport bieżący 8/2016

Zarząd FOTA S.A. w upadłości układowej (Emitent), niniejszym poniżej przekazuje treść uchwał, pojętych na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy FOTA S.A. w upadłości układowej w dniu 23 marca 2016 roku.

UCHWAŁA nr 1

NADZWYCZAJNEGO WALNEGO ZGROMADZENIA FOTA S.A. w upadłości układowej z siedzibą w Gdyni w sprawie: wyboru Przewodniczącego Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia

§1

Zwyczajne Walne Zgromadzenie FOTA Spółka Akcyjna w upadłości układowej z siedzibą w Gdyni, działając w oparciu o postanowienia art. 409 § 1 Kodeksu spółek handlowych, dokonuje wyboru Przewodniczącego Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki w osobie Pana Dariusza Brodeckiego.

§2

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Liczba akcji z których oddano ważne głosy: 3.900.000; procentowy udział tych akcji w kapitale zakładowym: 41,42%; łączna liczba głosów ważnych: 5.525.000; sprzeciw: brak, liczba głosów za: 5.525.000; liczba głosów przeciw: brak; liczba głosów wstrzymujących się: brak.

Uchwała nr 1 została podjęta.

UCHWAŁA nr 2

NADWYCZAJNEGO WALNEGO ZGROMADZENIA AKCJONARIUSZY FOTA S.A. w upadłości układowej z siedzibą w Gdyni w sprawie: przyjęcia porządku obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia

§1

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie FOTA Spółka Akcyjna w upadłości układowej z siedzibą w Gdyni zatwierdza porządek obrad Zgromadzenia opublikowany na stronie internetowej Spółki www.fota.pl oraz w formie raportu bieżącego nr 5/2016 przekazanego do publicznej wiadomości w dniu 24 lutego 2016 roku.

§2

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia

Uchwała nr 2 została podjęta.

UCHWAŁA nr 3

NADWYCZAJNEGO WALNEGO ZGROMADZENIA AKCJONARIUSZY FOTA S.A. w upadłości układowej z siedzibą w Gdyni w sprawie: w sprawie zmiany przeznaczenia akcji własnych nabytych w ramach programu skupu akcji własnych oraz wyrażenia zgody na ewentualne zbycie akcji własnych

§1

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie FOTA S.A. w upadłości układowej z siedzibą w Gdyni (dalej: FOTA) postanawia odstąpić od umorzenia zmieniając przeznaczenie 8.832 szt. akcji własnych o wartości nominalnej 2 zł każda, a nabytych przez spółkę w ramach programu skupu akcji w celu umorzenia zgodnie z Uchwałą nr 16 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia z dnia 6 czerwca 2012 roku i upoważnia Zarząd spółki do dokonania wszelkich czynności faktycznych i prawnych, mających za przedmiot nabyte od 2012 roku wyżej wskazane akcje własne, ustalając, iż:

1) nabyte akcje własne Zarząd może w sposób dowolny zaoferować jako czynnik motywacyjny poprzez przekazanie ich swobodnie wybranym przez niego pracownikom, którzy są zatrudnieni w FOTA, lub

2) w przypadku podjęcia przez Zarząd decyzji o sprzedaży tychże akcji, wybór nabywcy bądź nabywców oraz cena sprzedaży podlegają zatwierdzeniu przez Radę Nadzorczą; warunek ten nie uchybia postanowieniu § 21 Statutu spółki FOTA,

3) w zakresie nieuregulowanym w niniejszej uchwale Zarząd FOTA uprawniony jest do swobodnego ustalenia przedmiotowo i podmiotowo istotnych warunków umów sprzedaży bądź umów w przedmiocie obciążenia nabytych przez FOTA akcji własnych prawami osób trzecich, bądź to o charakterze prawno-rzeczowym, bądź obligacyjnym.

§2

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Uchwała nr 3 została podjęta.

Emitent pragnie poinformować, że Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy nie odstąpiło od rozpatrywania żadnego z punktów planowanego porządku obrad, a do protokołu podczas obrad nie zgłoszono sprzeciwów.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz