Anonimowi Dłużnicy oferują pomoc osobom zmagającym się z długami

04.04.2016, 16:37aktualizacja: 04.04.2016, 16:37

Wspólnota obchodzi na całym świecie swoją 40. rocznicę.

Needham, Massachusetts, 4 kwietnia 2016 r. /PRNewswire/ - Większość osób w pewnym momencie życia zaciąga długi. Dla niektórych z nich długi bez zabezpieczenia (długi bez zastawu w formie np. domu czy samochodu) stają się uzależnieniem i niemożliwym do rozwiązania problemem w ich życiu. Anonimowi Dłużnicy (AD) oferują pomoc osobom, którym korzystanie z długów niezabezpieczonych powoduje problemy i cierpienie we własnym życiu, jak też życiu innych.

Długi takie mogą sparaliżować i zniszczyć życie. Dla nałogowego dłużnika dług jest tym samym, co alkohol dla alkoholika, jedzenie dla zjadacza nałogowego i hazard dla nałogowego hazardzisty.

W oparciu o zasadę "Dwanaście kroków" Anonimowych Alkoholików , program AD potrafił pomóc tysiącom osób w odnalezieniu nowego stylu życia. Zawiera on terapię z nałogu długów i daje nadzieję na zdrowsze, szczęśliwsze i bardzie zamożne życie.

W kwietniu czterdzieści lat temu grupka dłużników zaczęła spotykać się w Nowym Jorku. Wspólnie pod presją nałogowego długu znaleźli odpowiednie rozwiązanie. Od tamtych czasów Wspólnota AD poszerzyła działalność do 500 zarejestrowanych grup na całym świecie.

15 kwietnia 2016 r. członkowie na całym świecie będą świętowali powstanie i rozwój Wspólnoty. Uroczystości przebiegną w formie małych spotkań grupowych i międzynarodowych konferencji telefonicznych, jak również dużych spotkań kilkuset dłużników.

Organizacja Anonimowi Dłużnicy

Anonimowi Dłużnicy to organizacja pozarządowa, członkowie której posiadają trzy cele: wstrzymanie się przed zaciąganiem długów niezabezpieczonych, podzielenie się swoim doświadczeniem z nowymi członkami i kontakt z innymi dłużnikami. Dług nałogowy może dotyczyć także osób prowadzących własną działalność gospodarczą i właścicieli firm. Dla nich organizowane są spotkania "Biznesowych Anonimowych Dłużników", by zająć się ich konkretnymi potrzebami.

Źródło: Debtors Anonymous

KONTAKT: