KCI SA Rozwiązanie znaczącej umowy.

23.04.2016, 13:26aktualizacja: 23.04.2016, 13:26

Raport bieżący 25/2016

Zarząd KCI S.A. w nawiązaniu do raportu bieżącego, poprzednika prawnego Emitenta tj. Jupiter S.A., nr 31/2014 z dnia 28 lipca 2014 roku, informuje, że w dniu 22 kwietnia 2016 roku, na skutek zgodnego porozumienia stron, Spółka rozwiązała przedwstępną umowę sprzedaży prawa użytkowania wieczystego nieruchomości położonych w Krakowie w rejonie ulic Wrocławskiej i Racławickiej, oraz prawa własności budynków, budowli i urządzeń posadowionych na ww. nieruchomościach wraz ze wszelkimi decyzjami administracyjnymi, dokumentacją projektową, majątkowymi prawami autorskimi do tej dokumentacji, zawartą w dniu 28 lipca 2014 roku z LC Corp Invest XV spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Projekt 3 spółka komandytowa we Wrocławiu, w zakresie w jakim umowa nie została wykonana tj. w części dotyczącej Działek 2-6. W związku z rozwiązaniem Umowy, KCI S.A. w Krakowie zwróci LC Corp Invest XV spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Projekt 3 spółka komandytowa we Wrocławiu, kwotę zaliczek na cenę sprzedaży Działek 2-6, w łącznej wysokości 15.990.000,00 zł brutto.

Zarząd przewiduje, w związku z rozwiązaniem przedmiotowej umowy, wynikający z tego faktu skutek finansowy w postaci wygaśnięcia podstawy potencjalnego przychodu z tytułu realizacji przyrzeczonego kontraktu jednocześnie wskazując na możliwość zbycia prawa użytkowania wieczystego nieruchomości obejmujących działki 2-6 na korzystniejszych warunkach, jako niewątpliwie pozytywny skutek finansowy dla emitenta oraz pośrednio jednostek od niego zależnych lub powiązanych.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz