Już dziś zarejestruj się na pierwszy TOEFL® MOOC - bezpłatny, sześciotygodniowy kurs przygotowawczy dla uczestników testu od autorów TOEFL iBT®

26.04.2016, 18:37aktualizacja: 26.04.2016, 18:37

"Przygotowanie na test TOEFL®: przewodnik dla wtajemniczonych" rozpoczyna się w czerwcu 2016 roku.

PRINCETON, New Jersey, 26 kwietnia 2016 r. /PRNewswire /- Począwszy od dzisiaj można zarejestrować się na nowy kurs TOEFL® MOOC (ang. Massive Open Online Course) za pośrednictwem edX, bezpłatnej usługi online udostępnionej przez Harvard i Massachusetts Institute of Technology. Kurs ten stanowi unikalną możliwość przygotowania na test TOEFL® oraz rozwój umiejętności w języku angielskim, który wymagany jest od kandydatów ubiegających się o przyjęcie na uniwersytety, do agencji i różnego rodzaju instytucji.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160421/358557LOGO

Przygotowanie na test TOEFL: przewodnik dla wtajemniczonych, które rozpocznie się w poniedziałek 13 czerwca 2016 r., jest sześciotygodniowym kursem przygotowanym przez specjalistów, będącymi autorami testu TOEFL. W każdym tygodniu uwaga zostanie skupiona na innych aspektach testu. Pierwszy tydzień polega na ogólnym wprowadzeniu, każdego kolejnego tygodnia zostaną stopniowo sprawdzone wszystkie cztery umiejętności, tj. czytanie, słuchanie, mówienie i pisanie. Przygotowanie zakończy się w szóstym tygodniu, w którym uczestnicy otrzymają informacje na temat przebiegu testu oraz praktyczne rady.

Oczekiwać można zestawu krótkich wykładów, w tym wideo „Dogłębnie o teście TOEFL" dla każdego typu pytania wraz z przykładowymi pytaniami z ubiegłorocznych testów i wyjaśnieniami odpowiedzi. Można będzie rozwiązać kilka krótkich testów, które umożliwią odpowiednie zrozumienie tego, czego student może się spodziewać w dniu samego testu. Podczas zajęć mówienia i pisania zespół autorski TOEFL sprawdzi odpowiedzi i poda swoją ocenę i opinię. Za pośrednictwem forów dyskusyjnych można także zapoznać się ze studentami z całego świata i podzielić się z nimi informacjami.

MOOC to najnowszy element portfolio kursów przygotowawczych TOEFL, zapewniający większy dostęp do autorów testu TOEFL niż dotychczas było to możliwe, z wykorzystaniem platformy znanej studentom. W ramach kursu można spodziewać się również możliwości symulacji testu TOEFL w celu lepszego przygotowania przed testem.

Wynikiem będzie ogólne zrozumienie poszczególnych rozdziałów testu, jak również uzyskanie pomocniczych wskazówek związanych z przygotowaniem do testu TOEFL. Dowiedzieć się można, w jaki sposób się zarejestrować, jak przebiega punktacja testu i w jakich miejscach uznawane są wyniki testu TOEFL.

MOOC nie wymaga poświęcenia cotygodniowo nie więcej niż dwu godzin. Chociaż kurs ten jest bezpłatny, udostępniono opcję odpłatnego certyfikatu, który odzwierciedli umiejętności i wiedzę zdobytą w trakcie MOOC.

Kurs jest dostępny na większości urządzeń z połączeniem internetowym. Zainteresowani tym, co zrobić, by otrzymać możliwie najlepszy wynik testu TOEFL, mogą odwiedzić: https://www.edx.org/course/toeflr-test-preparation-insiders-guide-etsx-toeflx i zarejestrować się jeszcze dzisiaj.

Test TOEFL®

Test TOEFL® służy do weryfikacji umiejętności akademickich języka angielskiego. Jest to cieszący się największym uznaniem system oceny umiejętności językowych, akceptowany przez ponad 9 000 instytucji, w ponad 130 krajach. Dotychczas test TOEFL odbyło ponad 30 milionów studentów. Więcej informacji na temat testu TOEFL, w tym o rejestracji, rad w związku z przygotowaniem i przykładowych pytań, można znaleźć na witrynie TOEFL® Go Anywhere: www.toeflgoanywhere.org.

ETS

W firmie ETS podnosimy jakość i poprawiamy równość dostępu do edukacji dla osób na całym świecie, stosując systemy oceny oparte na rygorystycznych badania. ETS pomaga osobom, instytucjom edukacyjnym oraz urzędom państwowym poprzez indywidualizowane rozwiązania dla certyfikacji nauczycieli, nauki języka angielskiego oraz nauki w szkołach podstawowych, średnich i wyższych, jak też poprzez badania procesu edukacji, analizy i opracowania zasad. Firma ETS powstała w 1947 r. jako organizacja pozarządowa i obecnie produkuje, koordynuje i ocenia ponad 50 milionów testów rocznie, w tym testy TOEFL® i TOEIC ®, GRE® oraz oceny The Praxis Series ®, w ponad 9000 miejscowościach, w ponad 180 krajach. www.ets.org.

Źródło: Educational Testing Service-TOEFL

Data publikacji 26.04.2016, 18:37