KCI SA Przekroczenie progu znaczącej umowy.

26.04.2016, 23:56aktualizacja: 26.04.2016, 23:56

Raport bieżący 30/2016

Zarząd KCI S.A. informuje, że w dniu 25 kwietnia 2016 roku łączna wartość umów zawartych przez Emitenta wraz ze spółkami zależnymi, z podmiotami zależnymi od Pana Grzegorza Hajdarowicza wyniosła 46.995.356,56 zł (wartość przekraczająca 10% kapitałów własnych Emitenta). Umową o najwyższej wartości jest umowa rozliczenia kwoty 27.962.034,06 zł przekazanej przez KCI S.A. do Getin Noble Banku S.A. z siedzibą w Warszawie tytułem spłaty kredytu inwestycyjnego z dnia 7 listopada 2011 roku zaciągniętego przez Gremi Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, zawarta w dniu 25 kwietnia 2016 roku pomiędzy KCI S.A. a Gremi Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie z terminem zwrotu do dnia 31 maja 2019 roku. Zabezpieczenie zwrotu opisanej kwoty stanowi zastaw na akcjach E-Kiosk S.A. z siedzibą w Warszawie będących własnością Gremi Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie oraz zastaw na znakach towarowych należących do Gremi Business Communication sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie ustanowione do kwoty 38 000 000 zł. Gremi Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie podała się także egzekucji w trybie przepisu art. 777 § 1 pkt 5 Kodeksu postępowania cywilnego do kwoty 38.000.000 zł. Wynagrodzenie z tytułu umowy zostało ustalone na warunkach rynkowych. Umowa nie zawiera kar umownych, nie została zawarta z zastrzeżeniem warunku.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz