EUROTEL SA Zwołanie Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Eurotel S.A. za rok 2015.

05.05.2016, 21:26aktualizacja: 05.05.2016, 21:26

Raport bieżący z plikiem 10/2016

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd EUROTEL SA zawiadamia wszystkich Akcjonariuszy, że na podstawie art. 399 § 1 k.s.h. w zw. z art. 395 §§ 1, 2 i 5 k.s.h., oraz art. 402(1) § 1 i 2 Kodeksu spółek handlowych i § 25 ust. 2 oraz § 24 lit. a)-c) Statutu Spółki zwołuje na dzień 31 maja 2016 roku na godzinę 11:00, Zwyczajne Walne Zgromadzenie, które odbędzie się w siedzibie Spółki, w Gdańsku przy ul. Myśliwskiej 21, z następującym porządkiem obrad:

1.Otwarcie Zgromadzenia.

2.Wybór Przewodniczącego Zgromadzenia.

3.Stwierdzenie prawidłowości zwołania Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

4.Wybór komisji skrutacyjnej.

5.Przyjęcie porządku obrad.

6.Rozpatrzenie sprawozdań Rady Nadzorczej i oceny sytuacji Spółki za rok obrotowy 2015.

7.Powzięcie uchwały w sprawie zatwierdzenia uchwały Rady Nadzorczej o wyborze podmiotu uprawnionego do badania sprawozdań finansowych Spółki i Grupy Kapitałowej Eurotel.

8.Powzięcie uchwały w sprawie zatwierdzenia sprawozdania Rady Nadzorczej z działalności za rok 2015.

9.Rozpatrzenie sprawozdania Zarządu z działalności Spółki za rok 2015 oraz sprawozdania finansowego Spółki za rok obrotowy 2015.

10.Rozpatrzenie sprawozdania Zarządu z działalności Grupy Kapitałowej Eurotel za rok obrotowy 2015 oraz skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej Eurotel za rok obrotowy 2015.

11.Powzięcie uchwały w sprawie zatwierdzenia sprawozdania Zarządu z działalności Spółki za rok 2015 oraz sprawozdania finansowego Spółki za rok obrotowy 2015.

12.Powzięcie uchwały w sprawie zatwierdzenia skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej Eurotel za rok obrotowy 2015.

13.Powzięcie uchwały w sprawie przeznaczenia zysku bilansowego Spółki za rok obrotowy 2015.

14.Powzięcie uchwał w sprawie udzielenia poszczególnym członkom Zarządu Spółki absolutorium z wykonania obowiązków za rok obrotowy 2015.

15.Powzięcie uchwał w sprawie udzielenia poszczególnym członkom Rady Nadzorczej Spółki absolutorium z wykonania obowiązków za rok obrotowy 2015.

16.Zamknięcie Zgromadzenia.

Szczegóły dotyczące zwołania Walnego Zgromadzenia i zasad uczestnictwa, projekty uchwał i formularz do głosowania na WZA znajdują się w załącznikach do bieżącego raportu, jak również na stronie internetowej Spółki pod adresem: https://ri.eurotel.pl/wza/.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz