HERKULES SA Korekta raportu rocznego za 2015 rok

11.05.2016, 18:16aktualizacja: 11.05.2016, 18:16

Raport bieżący 16/2016

W nawiązaniu do skonsolidowanego raportu rocznego RS/2015 opublikowanego dnia 29 kwietnia 2016 r. Zarząd Herkules S.A. informuje, że upubliczniony poprzez system ESPI i na stronie internetowej Emitenta elektroniczny plik pdf zawierający "Sprawozdanie z Działalności Grupy Kapitałowej Herkules w 2015 roku" na skutek pomyłki edytorskiej zawierał niewłaściwą treść dotyczącą opisu Rady Nadzorczej Herkules S.A.

Na str. 53 w informacji nr 5.10 jest:

Rada Nadzorcza.

Na dzień 1 stycznia 2014 r. Rada Nadzorcza Herkules S.A. pełniła swoją funkcję w poniższym składzie osobowym:

Michał Kwieciński - Członek Rady Nadzorczej

Jan Sołdaczuk - Członek Rady Nadzorczej

Danuta Dąbrowska - Członek Rady Nadzorczej

Piotr Kwaśniewski - Członek Rady Nadzorczej

W dniu 14 kwietnia 2015 r. Pan Michał Kwieciński złożył rezygnację z funkcji Członka Rady Nadzorczej. Rezygnacja będzie skuteczna z dnie powołania nowego członka Rady Nadzorczej, jednak nie później niż 20 czerwca 2015 r., a więc na dzień zatwierdzenia niniejszego sprawozdania Rada Nadzorcza pełni funkcję w powyższym składzie osobowym.

a winno być:

Rada Nadzorcza.

Na dzień 1 stycznia 2015 r. Rada Nadzorcza Herkules S.A. pełniła swoją funkcję w poniższym składzie osobowym:

Michał Kwieciński - Członek Rady Nadzorczej

Jan Sołdaczuk -Członek Rady Nadzorczej

Danuta Dąbrowska- Członek Rady Nadzorczej

Piotr Kwaśniewski - Członek Rady Nadzorczej

W dniu 14 kwietnia 2015 r. Pan Michał Kwieciński złożył rezygnację z pełnienia funkcji Członka Rady Nadzorczej, a w dniu 29 maja 2015 r. Zwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy powołało do Rady Nadzorczej Pana Łukasza Dziekońskiego.

Na dzień publikacji niniejszego raportu Rada Nadzorcza pełni swoją funkcję w poniższym składzie:

Jan Sołdaczuk - Członek Rady Nadzorczej

Danuta Dąbrowska -Członek Rady Nadzorczej

Piotr Kwaśniewski -Członek Rady Nadzorczej

Łukasz Dziekoński -Członek Rady Nadzorczej

Zarząd Spółki jednocześnie informuje, że powyższa korekta nie wpływa na wynik finansowy i dane finansowe prezentowane w raporcie rocznym za 2015 r. nie ulegają zmianie.

Podstawa prawna:

Art. 56 ust.1 pkt 2 ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe