SYGNITY SA Zmiany w Zarządzie Sygnity S.A.

30.05.2016, 21:46aktualizacja: 30.05.2016, 21:46

Raport bieżący 28/2016

Zarząd Sygnity spółka akcyjna z siedzibą w Warszawie ("Spółka", "Sygnity") informuje, iż w dniu 30 maja 2016 roku Rada Nadzorcza Spółki podjęła decyzję o odwołaniu ze składu Zarządu Spółki, ze skutkiem na dzień dzisiejszy, Pana Janusza R. Guy`a - Prezesa Zarządu oraz Pani Magdaleny Bargieł - Wiceprezes Zarządu ds. Personalnych.

Jednocześnie Rada Nadzorcza Spółki w dniu 30 maja 2016 roku podjęła decyzję o powierzeniu Panu Janowi Maciejewiczowi, dotychczasowemu Wiceprezesowi Zarządu Spółki, stanowiska Prezesa Zarządu Sygnity.

Wskazane powyżej zmiany w Zarządzie Spółki nie wpływają na długość trwania aktualnej, wspólnej kadencji Zarządu Sygnity.

Wykształcenie oraz przebieg pracy zawodowej Pana Jana Maciejewicza:

Pan Jan Maciejewicz jest absolwentem Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, posiada również tytuł doktora nauk ekonomicznych. Pan Jan Maciejewicz posiada rozległe i wieloletnie doświadczenie zawodowe, w tym jako ekspert branży IT. W latach 1984-1985 Harvard University, Fulbright Scholarship. W latach 1986-1990 związany z Ministerstwem Współpracy Gospodarczej z Zagranicą. W latach 1990-1994 Partner Zarządzający, Prezes Deloitte & Touche, międzynarodowej firmy doradczej, audytorskiej, świadczącej usługi prawne i podatkowe. W latach 1995-2004 Partner Zarządzający, Prezes A.T. Kearney, Warszawa (międzynarodowa firma doradztwa strategicznego). W latach 2004-2007 Wiceprezes Zarządu PKN ORLEN S.A. - największej firmy w Polsce działającej w obszarze rafineryjnym i petrochemicznym. W latach 2007-2008 adiunkt w Instytucie Zarządzania w Gospodarce, Szkoły Głównej Handlowej. Od 2008 roku Partner ICENTIS Corporate Solutions - prywatnego butiku inwestycyjnego, zajmującego się przejęciami i fuzjami oraz aranżowaniem finansowania. W latach 2010-2011 Prezes Zarządu Infovide-Matrix S.A. Pan Jan Maciejewicz był członkiem rad nadzorczych m.in. Infovide-Matrix S.A., Narodowego Centrum Sportu, CEE Property Fund TFI, Polkomtel S.A., Mazeikiu Nafta. Od września 2012 roku był Doradcą Zarządu Sygnity, zaś w dniu 12 lutego 2016 roku został przez Radę Nadzorczą Spółki powołany do Zarządu Spółki i powierzono mu funkcję Wiceprezesa Zarządu Spółki.

Pan Jan Maciejewicz nie wykonuje innej działalności poza przedsiębiorstwem Spółki. Nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej oraz nie uczestniczy w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu.

Pan Jan Maciejewicz nie figuruje w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonym na podstawie Ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym.

Podstawa prawna: § 5 ust. 1 pkt. 21 i 22 w związku z § 27 i § 28 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa nie będącego państwem członkowskim (Dz.U. z 2009 r., Nr 33, poz. 259 z późn. zm.)

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz