HUBSTYLE SA Przychody ze sprzedaży osiągnięte przez HubStyle S.A. w maju 2016 roku

07.06.2016, 09:02aktualizacja: 07.06.2016, 09:02

Raport bieżący 8/2016

Zarząd HubStyle S.A. informuje, że przychody netto ze sprzedaży, po uwzględnieniu zwrotów, osiągnięte w maju 2016 w segmencie sprzedaży odzieży, wyniosły około 1.064 tys. PLN i były wyższe od osiągniętych w analogicznym okresie roku ubiegłego o około 418%.

Do segmentu zalicza się przychody Sugarfree sp. z o.o. oraz New Fashion Brand sp. z o.o.

Przychody netto w segmencie usług dla e-commerce w maju 2016 wyniosły około 728 tys. PLN i były wyższe od osiągniętych w analogicznym okresie w roku ubiegłym o około 1%.

Do ww. segmentu zalicza się przychody generowane przez Nokaut.pl sp. z o.o.

Skonsolidowane przychody netto ze sprzedaży osiągnięte w maju 2016 roku przez GK HubStyle S.A. wyniosły około 1.782 tys. PLN i były wyższe od przychodów osiągniętych w maju 2015 roku o około 93%.

Miesiąc maj 2016 roku jest pierwszym pełnym porównywalnym miesiącem z uwagi na objęcie kontroli nad Sugarfree sp. z o.o. 30 kwietnia 2015 roku i wydzieleniem z działalności GK segmentu sprzedaży odzieży.

Zarząd HubStyle S.A. informuje, że rozpoczyna publikowanie raportów miesięcznych i będzie przekazywał do publicznej wiadomości, w formie raportu bieżącego, skonsolidowane przychody

ze sprzedaży za poprzedni miesiąc wraz z danymi za okres porównywalny poprzedniego roku obrotowego.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz