Newsletter

ATLANTA POLAND SA Obroty z kontrahentem.

15.06.2016, 19:25aktualizacja: 15.06.2016, 19:25

Pobierz materiał i Publikuj za darmo

Raport bieżący 5/2016

Zarząd ATLANTA POLAND S.A. z siedzibą w Gdańsku (Spółka), działając na podstawie Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne, informuje iż w dniu 15 czerwca 2016 r. Spółka otrzymała informację od Jeronimo Martins Polska S.A. o wstrzymaniu dostaw bakalii od Spółki. Powodem ww. decyzji Jeronimo Martins Polska S.A. są nieprawidłowości, sprzeczne z polityką Jeronimo Martins Polska S.A., stwierdzone podczas audytu przeprowadzonego w ATLANTA POLAND S.A. Spółka zobowiązana została do przedstawienia działań korygujących.

Obroty ATLANTA POLAND S.A. z Jeronimo Martins Polska S.A. w okresie ostatnich 12 miesięcy stanowiły 24% wartości całkowitych przychodów ze sprzedaży Spółki. W związku z powyższym, wstrzymanie współpracy z Jeronimo Martins Polska S.A. będzie miało wpływ na wyniki finansowe ATLANTA POLAND S.A.

Jednocześnie Zarząd ATLANTA POLAND S.A. informuje, iż w ciągu roku w Spółce odbywa się kilkanaście audytów i kontroli, dokonywanych przez renomowane jednostki certyfikujące, służby państwowe: Graniczną Stację Sanitarno-Epidemiologiczną i Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych a przede wszystkim partnerów handlowych Spółki, którymi są między innymi największe przedsiębiorstwa krajowe działające w branży spożywczej, jak i duże międzynarodowe koncerny. Audyt przeprowadzony przez Jeronimo Martins Polska S.A. jest jedynym w ponad 25 letniej historii ATLANTA POLAND S.A., którego wynik jest niekorzystny dla Spółki.

Zapewnienie najwyższej jakości świadczonych usług i dostarczanych produktów jest priorytetem w działalności ATLANTA POLAND S.A. Spółka utrzymuje system zarządzania jakością ISO 9001:2008, System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności BRC jak również system HACCP, który jest narzędziem zarządzania bezpieczeństwem żywności i uniwersalną metodą systematycznej oceny możliwości wystąpienia zagrożeń oraz określenia metod ich eliminacji podczas produkcji żywności.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz

Pobierz materiał i Publikuj za darmo

bezpośredni link do materiału
Data publikacji 15.06.2016, 19:25
Źródło informacji ESPI
Zastrzeżenie Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media.

Newsletter

Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.

ZAPISZ SIĘ