Newsletter

ATLANTA POLAND SA Obroty z kontrahentem.

15.06.2016, 19:25aktualizacja: 15.06.2016, 19:25

Pobierz materiał i Publikuj za darmo

Raport bieżący 5/2016

Zarząd ATLANTA POLAND S.A. z siedzibą w Gdańsku (Spółka), działając na podstawie Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne, informuje iż w dniu 15 czerwca 2016 r. Spółka otrzymała informację od Jeronimo Martins Polska S.A. o wstrzymaniu dostaw bakalii od Spółki. Powodem ww. decyzji Jeronimo Martins Polska S.A. są nieprawidłowości, sprzeczne z polityką Jeronimo Martins Polska S.A., stwierdzone podczas audytu przeprowadzonego w ATLANTA POLAND S.A. Spółka zobowiązana została do przedstawienia działań korygujących.

Obroty ATLANTA POLAND S.A. z Jeronimo Martins Polska S.A. w okresie ostatnich 12 miesięcy stanowiły 24% wartości całkowitych przychodów ze sprzedaży Spółki. W związku z powyższym, wstrzymanie współpracy z Jeronimo Martins Polska S.A. będzie miało wpływ na wyniki finansowe ATLANTA POLAND S.A.

Jednocześnie Zarząd ATLANTA POLAND S.A. informuje, iż w ciągu roku w Spółce odbywa się kilkanaście audytów i kontroli, dokonywanych przez renomowane jednostki certyfikujące, służby państwowe: Graniczną Stację Sanitarno-Epidemiologiczną i Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych a przede wszystkim partnerów handlowych Spółki, którymi są między innymi największe przedsiębiorstwa krajowe działające w branży spożywczej, jak i duże międzynarodowe koncerny. Audyt przeprowadzony przez Jeronimo Martins Polska S.A. jest jedynym w ponad 25 letniej historii ATLANTA POLAND S.A., którego wynik jest niekorzystny dla Spółki.

Zapewnienie najwyższej jakości świadczonych usług i dostarczanych produktów jest priorytetem w działalności ATLANTA POLAND S.A. Spółka utrzymuje system zarządzania jakością ISO 9001:2008, System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności BRC jak również system HACCP, który jest narzędziem zarządzania bezpieczeństwem żywności i uniwersalną metodą systematycznej oceny możliwości wystąpienia zagrożeń oraz określenia metod ich eliminacji podczas produkcji żywności.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz

Pobierz materiał i Publikuj za darmo

bezpośredni link do materiału
Data publikacji 15.06.2016, 19:25
Źródło informacji ESPI
Zastrzeżenie Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media.

Pozostałe z kategorii

Newsletter

Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.

ZAPISZ SIĘ