LPP SA Umowa znacząca

23.06.2016, 10:59aktualizacja: 23.06.2016, 10:59

Raport bieżący 36/2016

Zarząd LPP SA informuje, że w dniu dzisiejszym otrzymał informacje od PKO BP SA z której wynika, że został przedłużony okres wykorzystania bieżącego kredytu w ramach limitu linii wielocelowej na kolejny roczny okres tj. do 23 czerwca 2017 roku.

Łączny limit wykorzystania poszczególnych produktów w ramach linii wielocelowej to 280 mln zł, w tym na poszczególne produkty:

1) Kredyt w rachunku bieżącym do kwoty 230 mln zł - przedłużony do 23 czerwca 2017 roku;

2) Limit w ramach którego są uruchamiane gwarancje LPP SA do kwoty 280 mln zł - ważny do 23 czerwca 2017 roku;

3) Limit w ramach którego otwierane są akredytywy do kwoty 280 mln zł - ważny 23 czerwca 2017 roku.

Kryterium uznania bieżącego kredytu w ramach linii wielocelowej za znaczący jest jego wartość przekraczająca 10% kapitałów własnych LPP SA.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz