INC SA Zmiana udziału w głosach ogółem

27.06.2016, 16:20aktualizacja: 27.06.2016, 16:20

Raport bieżący 12/2016

Zarząd Spółki INC S.A. informuje, że w dniu dzisiejszym otrzymał zawiadomienie od pana Sebastiana Bogusławskiego o przekroczeniu progu 10% w głosach ogółem w spółce INC S.A.

Pan Sebastian Bogusławski ("Zawiadamiający") poinformował, że w wyniku nabycia w dniu 24.06.2016 r. 150 000 akcji INC S.A., posiada na dzień złożenia zawiadomienia 1 129 769 akcji INC S.A., stanowiących 13,54% w kapitale zakładowym Spółki, uprawniających do 1 129 769 głosów na Walnym Zgromadzeniu, dających 11,48 % głosów w ogólnej liczbie głosów.

Przed dokonaniem transakcji Zawiadamiający posiadał 979 769 akcji INC S.A., stanowiących 11,74% w kapitale zakładowym spółki, uprawniających do 979 769 głosów na Walnym Zgromadzeniu, co dawało 9,95 % w ogólnej liczbie głosów.

Zawiadamiający wskazał, że nie występują inne podmioty zależne od akcjonariusza dokonującego zawiadomienia posiadające akcje Spółki, oraz że nie występują osoby, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c ustawy o ofercie.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz