Newsletter

Atlanta Poland otrzymała najwyższą ocenę AA w audycie certyfikującym BRC

29.06.2016, 12:54aktualizacja: 29.06.2016, 12:54

Pobierz materiał i Publikuj za darmo

logo
logo
Spółka Atlanta Poland S.A. otrzymała najwyższą ocenę AA w wyniku audytu certyfikującego BRC w najnowszym standardzie 7.0 przeprowadzonego przez Lloyd’s Register. Audyt zakończony został w dn. 25 czerwca br.

Lloyd’s Register to najstarsze i jedno z trzech największych niezależnych towarzystw klasyfikacyjnych na świecie. Świadczy usługi w zakresie certyfikacji, walidacji i weryfikacji systemów jakościowych i posiada międzynarodowe akredytacje ponad 50 organizacji akredytacyjnych.

"Z uwagi na fakt, że wszystkie procedury oraz ich zastosowanie po raz kolejny zostały ocenione na najwyższym poziomie, System BRC w wersji 7.0 obowiązujący w Atlanta Poland S.A. otrzymał właśnie najwyższą możliwą ocenę AA, co oznacza podniesienie oceny z poprzedniego audytu (z oceny A). Potwierdza to, że System Zarządzania Jakością w naszej Spółce gwarantuje najwyższą jakość produktów i usług oferowanych naszym klientom - mówi Piotr Bieliński, wiceprezes zarządu Atlanta Poland S.A. - Warto także podkreślić, że Lloyd’s Register jest renomowanym audytorem niezależnym, a audyt odbył się w obecności obserwatora oceniającego pracę audytora wiodącego, w celu zapewnienia spójnej interpretacji i stosowania wymagań systemu BRC" - dodaje Piotr Bieliński.

Certyfikat BRC to międzynarodowy standard bezpieczeństwa żywności, opracowany przez British Retail Consortium. "Certyfikat ten w wielu przypadkach jest warunkiem koniecznym do prowadzenia współpracy z odbiorcami, w tym globalnymi firmami, którego spełnienie jest przyjmowane, jako gwarancja najwyższej jakości i bezpieczeństwa produktu" - podkreśla Piotr Bieliński.

Certyfikat BRC obowiązuje przez 12 miesięcy i co roku odbywa się jego weryfikacja poprzez przeprowadzenie kolejnego audytu. Audyt BRC przeprowadzany regularnie w Atlanta Poland dotyczy całości asortymentu przetwarzanego przez firmę.

Audyt przeprowadzono w oparciu o nowy standard Systemu BRC 7.0. W czasie kontroli oceniono kluczowe wymagania systemu jakości:

1. Zaangażowanie najwyższego kierownictwa

2. Plan bezpieczeństwa żywności - HACCP

3. System Zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności

4. Normy dotyczące Zakładu

5. Kontrolę produktów oferowanych przez Atlanta Poland S.A.

6. Kontrolę procesów produkcji

7. Wymagania dotyczące personelu

Pobierz materiał i Publikuj za darmo

bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji 29.06.2016, 12:54
Źródło informacji Atlanta Poland S.A.
Zastrzeżenie Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media.

Pozostałe z kategorii

Newsletter

Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.

ZAPISZ SIĘ