SERINUS ENERGY INC. (19/2016) Wybór podmiotu uprawnionego do badania sprawozdań finansowych

19.07.2016, 04:09aktualizacja: 19.07.2016, 04:09

Raport bieżący 19/2016

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 17/2016 z dnia 19 lipca 2016 r. w sprawie uchwał podjętych przez Zwyczajne i Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy SERINUS ENERGY INC. ("Walne Zgromadzenie"), Kierownictwo SERINUS ENERGY INC. ("Spółka", "Emitent") informuje, iż w dniu 18 lipca 2016 r. Walne Zgromadzenie Spółki dokonało wyboru podmiotu uprawnionego do badania sprawozdań finansowych Spółki. Wybranym podmiotem jest spółka KPMG LLP, Chartered Accountants, z siedzibą przy 205 - 5th Avenue S.W., Suite 3100, Bow Valley Square2, Calgary, Alberta, Kanada, która to spółka będzie pełnić tę funkcję do zakończenia następnego Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki.

Zgodnie z kanadyjskimi regulacjami dotyczącymi Spółek publicznych (Zarządzenie krajowe 52-108) podmiot uprawniony do badania sprawozdań finansowych musi być zarejestrowany w Canadian Public Accountability Board, który to wymóg spełnia wybrany przez Spółkę podmiot.

KPMG LLP, Chartered Accountants została wybrana po raz pierwszy na audytora Spółki w dniu 31 grudnia 2003 r. i od tego czasu jest jedynym audytorem Emitenta, świadcząc usługi w zakresie badania rocznych skonsolidowanych sprawozdań finansowych oraz przeglądu śródrocznych skonsolidowanych sprawozdań finansowych. Wybór podmiotu uprawnionego do badania sprawozdań finansowych Emitenta odbył się zgodnie z obowiązującymi przepisami.

Stosowna informacja dot. wyników głosowania w formie wymaganej przez regulacje kanadyjskie jest przekazywana w ramach systemu SEDAR i publikowana na www.sedar.ca, a także zostanie zamieszczona na stronach internetowych Spółki pod adresem www.serinusenergy.com

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz