Pobierz materiał i Publikuj za darmo
"ARR ocenia, że w kolejnych miesiącach 2016 r., w miarę pogłębiającego się spadku produkcji, polski eksport produktów wieprzowych może ulec ograniczeniu" - piszą eksperci ARR.
W całym 2016 r. może ukształtować się na poziomie około 660 tys. ton, podczas gdy w 2015 r. wyniósł 647 tys. ton.
Z kolei import może ulec zwiększeniu, do około 865 tys. ton z 829 tys. ton w 2015 roku.
Eksperci ARR uważają, że w 2016 roku krajowe spożycie wieprzowiny może ukształtować się na poziomie około 40 kg na mieszkańca, a więc niższym niż w 2015 roku, kiedy wyniosło 41,7 kg. (PAP)
map/ osz/
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
Data publikacji | 22.07.2016, 22:25 |
Źródło informacji | PAP |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |