KOPEX SA (53/2016) Podpisanie aneksu do umowy na realizację zadania dla Tauron Wytwarzanie S.A.

27.07.2016, 13:41aktualizacja: 27.07.2016, 13:41

Raport bieżący 53/2016

Zarząd KOPEX S.A. (Emitent) informuje o podpisaniu w dniu 27.07.2016 r. aneksu (Aneks) do umowy (Umowa), o zawarciu której Emitent poinformował w raporcie bieżącym nr 30/2015 z dnia 12.11.2015 r. Stronami Umowy są : Konsorcjum KOPEX S.A. (Lider Konsorcjum) i spółka Stal-Systems S.A. z siedzibą w Wólce Pełkińskiej (Partner Konsorcjum) występujące razem jako Wykonawca oraz E003B7 Sp. z o.o. z siedzibą w Raciborzu (spółka zależna RAFAKO S.A.) występująca jako Zamawiający, a jej przedmiotem jest : "Dostawa i montaż konstrukcji stalowej budynku maszynowni, kotłowni, bunkrowni, LUVO, SCR, montaż bunkrów węglowych, podniesienie i ułożenie zdmuchiwaczy parowych" z przeznaczeniem dla Bloku energetycznego o mocy 910 MWe brutto realizowanego dla Tauron Wytwarzanie S.A. Oddział Elektrownia Jaworzno III - Elektrownia II w Jaworznie".

Umowa weszła w życie w dniu 13.01.2016 r. o czym Emitent informował w raporcie bieżącym nr 7/2016.

Na mocy Aneksu Strony postanowiły, że w związku z przekazywaną Wykonawcy dokumentacją Zamawiającego powodującą zwiększenie ilości tonażu konstrukcji stalowych szacunkowa wartość realizacji kompletnego zakresu przedmiotu Umowy oraz wykonania wszystkich zobowiązań Wykonawcy wynikających z Umowy zostaje zwiększona ze 180 mln zł netto do 210 mln zł netto. Z wymienionej kwoty na KOPEX S.A. zł przypada 106 mln zł netto.

Aneks wejdzie w życie pod warunkiem uzyskania przez Zamawiającego wszystkich wymaganych zgód, w szczególności zgody gwarantów, RAFAKO S.A. oraz TAURON Wytwarzanie S.A., jeżeli będą wymagane. O wejściu w życie Aneksu Emitent poinformuje odrębnym raportem bieżącym.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz