CCC SA (48/2016) Przeniesienie akcji spółki zależnej EOBUWIE.PL S.A. poprzez wniesienie ich aportem do spółki zależnej CCC Shoes & Bags Sp. z o.o.

31.08.2016, 01:40aktualizacja: 31.08.2016, 01:40

Raport bieżący 48/2016

Zarząd CCC Spółka Akcyjna (dalej: Emitent) w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 46/2016 z dnia 22 sierpnia 2016 r. informuje, iż w dniu 30 sierpnia 2016 roku zawarto pomiędzy CCC S.A. a spółką zależną od Emitenta CCC Shoes & Bags Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, umowę przeniesienia wszystkich akcji posiadanych przez Emitenta w spółce EOBUWIE.PL Spółka Akcyjna, tj. 7.499.000 (siedem milionów czterysta dziewięćdziesiąt dziewięć tysięcy) akcji, stanowiących łącznie 74,99% (siedemdziesiąt cztery procent 99/100) wartości nominalnej kapitału zakładowego EOBUWIE.PL Spółka Akcyjna i uprawniających łącznie do wykonywania 74,99 % (siedemdziesiąt cztery procent 99/100) głosów na Walnym Zgromadzeniu EOBUWIE.PL Spółka Akcyjna.

Przeniesienie akcji nastąpiło w drodze wniesienia ich jako wkładu niepieniężnego o wartości 236.186.000,00 zł do spółki zależnej CCC Shoes & Bags Sp. z o.o., której jedynym wspólnikiem jest Emitent, w zamian za objęcie przez Emitenta w podwyższonym kapitale zakładowym Spółki CCC Shoes & Bags Sp. z o.o., 118 093 nowych udziałów o wartości nominalnej 2.000,00 zł każdy, o łącznej wartości nominalnej 236.186.000,00 zł.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz