SYGNITY SA (31/2016) Zawarcie aneksu do znaczącej umowy z Powszechną Kasą Oszczędności Bank Polski S.A.

08.09.2016, 16:52aktualizacja: 08.09.2016, 16:52

Raport bieżący 31/2016

Zarząd Sygnity S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej jako: "Sygnity", "Spółka" lub "Emitent"), informuje o zawarciu w dniu 8 września 2016 roku aneksu ("Aneks") do umowy z dnia 29 października 2015 roku zawartej pomiędzy Powszechną Kasą Oszczędności Bank Polski S.A. z siedzibą w Warszawie ("Odbiorca") a Sygnity ("Umowa"). Przedmiotem Umowy jest dostawa dla ww. podmiotu licencji firmy Microsoft wraz z zapewnieniem przez Spółkę wsparcia technicznego w zakresie licencji i dostarczonych produktów. O zawarciu Umowy Spółka informowała raportem bieżącym nr 42/2015 z dnia 29 października 2015 roku.

W wyniku zawartego Aneksu przesunięciu z dnia 31 października 2016 roku na okres do 23 września 2016 roku uległ termin płatności ostatniej raty wynagrodzenia Sygnity z tytułu Umowy w kwocie 10.863.061,34 EUR netto ustalony na mocy aneksu do Umowy, o zawarciu którego Spółka informowała raportem bieżącym nr 49/2015 z dnia 30 grudnia 2015 roku.

W pozostałym zakresie warunki Umowy nie uległy istotnym zmianom.

Zmiana harmonogramu płatności, o której mowa powyżej i jego ewentualna realizacja przez Odbiorcę będzie miała istotny wpływ na sprawozdania finansowe Sygnity oraz Grupy Kapitałowej Emitenta za rok obrotowy, który rozpoczął się 1 października 2015 roku i zakończy się 30 września 2016 roku, w szczególności w zakresie przepływów pieniężnych z działalności operacyjnej oraz stanu środków pieniężnych.

Podstawa prawna:

art. 17 ust. 1 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie w sprawie nadużyć na rynku).

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz