W czwartek rozpoczyna się China Expo z udziałem ok. 200 wystawców z Chin

14.09.2016, 21:21aktualizacja: 14.09.2016, 21:21

Około 200 producentów i eksporterów m.in. z branży spożywczej, budowlanej, oświetleniowej czy AGD z różnych regionów Chin przedstawi w Warszawie swoje towary i usługi na VI targach China Expo - China Brand Show Poland 2016.

Rozpoczynająca się w czwartek impreza będzie okazją do nawiązania kontaktów biznesowych z chińskimi przedsiębiorcami oraz poznania specyfiki funkcjonowania rynku Państwa Środka. Odbywa się w warszawskim Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska, w dniach 15-17 września.

W charakterze wystawców przybędzie na targi około 200 producentów i eksporterów z różnych regionów Chin. Na stoiskach przedstawią m.in. produkty oświetleniowe i spożywcze, materiały budowlane oraz osprzęt, elektronikę, wyposażenie wnętrz – w tym kuchni i łazienek, artykuły gospodarstwa domowego, części samochodowe oraz upominki.

Polscy przedsiębiorcy zainteresowani nawiązaniem współpracy z Chinami otrzymają m.in. katalog, opisujący zainteresowanych współpracą wystawców.

Targom towarzyszyć będą konferencje m.in. o zagrożeniach związanych z importem z Chin, sposobach ich unikania, metodach weryfikacji kontrahentów, największych błędach popełnianym podczas transportu z Azji, a także kwestiach związanych z rejestrowaniem znaku towarowego przy imporcie oraz eksporcie i z przygotowaniami do bezpiecznej współpracy z przedsiębiorcami z Chin.

Eksperci przedstawią też szanse polskiego eksportu do Chin oraz azjatycką etykietę biznesową.

Oprócz wydarzeń typowo biznesowych odbędą się także pokazy przybliżające chińską tradycję, kulturę i kuchnię. M.in. przewidziano koncert tradycyjnej muzyki chińskiej, warsztaty kaligrafii oraz grę w Go. Organizatorzy przewidzieli też bezpłatną lekcję języka chińskiego. (PAP)

zab/ jzi/

Data publikacji 14.09.2016, 21:21