ERBUD SA (65/2016) Informacja o wyroku ogłoszonym w dniu 16 września 2016 roku przez Sąd Okręgowy w Warszawie w związku z pozwem przeciwko Bankowi Millennium S.A.

16.09.2016, 21:53aktualizacja: 16.09.2016, 21:53

Raport bieżący 65/2016

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 84/2010 Erbud S.A. z siedzibą w Warszawie ("Emitent") informuje, że w dniu 16 września 2016 roku powziął informację od swoich doradców prawnych o wyroku Sądu Okręgowego w Warszawie XVI Gospodarczy ("Sąd"). Na mocy wyroku Sąd oddalił powództwo Emitenta w całości.

Wyrok nie jest prawomocny.

Emitent w dniu dzisiejszym złożył za pośrednictwem swojego pełnomocnika wniosek o pisemne uzasadnienie wyroku.

Emitent podejmie decyzję o wniesieniu apelacji od wyroku po zapoznaniu się z motywami rozstrzygnięcia zawartymi w pisemnym uzasadnieniu w/w wyroku.

Powyższy wyrok nie ma żadnego wpływu na sytuację finansową Emitenta bowiem cała strata związana z transakcjami opcyjnymi została rozliczona w roku poniesienia tj. w roku 2008.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz