BRIJU SA (28/2016) Wstępna informacja o przychodach ze sprzedaży osiągniętych przez Grupę Kapitałową BRIJU we wrześniu 2016 roku

10.10.2016, 10:02aktualizacja: 10.10.2016, 10:02

Raport bieżący 28/2016

Zarząd BRIJU S.A. z siedzibą w Poznaniu ("Spółka") informuje, że szacunkowe skonsolidowane przychody ze sprzedaży osiągnięte we wrześniu 2016 roku przez Grupę Kapitałową BRIJU wyniosły 72,0 mln zł i były wyższe od przychodów osiągniętych we wrześniu 2015 roku o 21,8%. W ujęciu narastającym szacunkowa wartość przychodów ze sprzedaży zrealizowana przez Grupę Kapitałową BRIJU w okresie od stycznia do września 2016 roku wyniosła 557,7 mln zł i była o 37,8% wyższa od przychodów osiągniętych w analogicznym okresie 2015 roku.

W podziale na segmenty działalności przychody Grupy Kapitałowej BRIJU osiągnięte we wrześniu 2016 roku i w ujęciu narastającym wyniosły odpowiednio:

- w segmencie surowców szacunkowa wartość przychodów ze sprzedaży we wrześniu 2016 roku wyniosła 68,2 mln zł, co oznacza wzrost o 18,8% w porównaniu do sprzedaży z września roku ubiegłego. W ujęciu narastającym przychody ze sprzedaży w segmencie surowców wyniosły około 528,7 mln zł i były wyższe o 36,0% od sprzedaży zrealizowanej w tym segmencie w okresie od stycznia do grudnia 2015 roku.

- w segmencie wyrobów jubilerskich szacunkowa wartość przychodów ze sprzedaży we wrześniu 2016 roku wyniosła 3,8 mln zł, co oznacza wzrost o 123,5% w porównaniu do sprzedaży z września roku ubiegłego. W ujęciu narastającym przychody ze sprzedaży w segmencie wyrobów jubilerskich wyniosły około 29,0 mln zł i były wyższe o 81,3% od sprzedaży zrealizowanej w segmencie wyrobów jubilerskich w okresie od stycznia do grudnia 2015 roku.

Jednocześnie Spółka informuje, że łączna powierzchnia sieci sprzedaży detalicznej Grupy Kapitałowej BRIJU na koniec września 2016 roku wyniosła 2,5 tys. m2 i była o 66,3% wyższa od powierzchni sprzedaży detalicznej na koniec września ubiegłego roku.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz