PMPG POLSKIE MEDIA SA (22/2016) Zawarcie przez Emitenta aneksu do porozumienia w sprawie ustalenia istotnych warunków przyszłej transakcji dot. spółki zależnej od Emitenta - Becolour Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie

31.10.2016, 13:39aktualizacja: 31.10.2016, 13:39

Raport bieżący 22/2016

Zarząd spółki pod firmą PMPG Polskie Media S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej jako Emitent) przekazuje do publicznej wiadomości, iż w dniu 31 października 2016 roku Emitent zawarł ze spółką Parrish Media N.V. z siedzibą w Holandii aneks do porozumienia z dnia 25 sierpnia 2016 roku w sprawie ustalenia istotnych warunków przyszłej transakcji (dalej jako Porozumienie), o zawarciu którego Emitent poinformował raportem bieżącym nr 19/2016 w dniu 25 sierpnia 2016 roku.

Przedmiotem aneksu do Porozumienia jest zmiana terminu dokonania planowanej transakcji opisanej w Porozumieniu. Na mocy aneksu, strony postanowiły, że transakcja opisana w Porozumieniu zostanie dokonana najpóźniej do dnia 31 grudnia 2016 roku, a nie jak pierwotnie planowano do dnia 31 października 2016 roku. W pozostałym zakresie Porozumienie nie uległo zmianom.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz