18. edycja targów oświetleniowych w Guzhen w październiku przyciąga rekordową liczbę gości i wystawców

10.11.2016, 09:51aktualizacja: 10.11.2016, 09:51

ZHONGSHAN, Chiny, 9 listopada 2016 r. /PRNewswire/ - Dnia 26 października dobiegła końca 18. edycja międzynarodowych targów oświetleniowych Chiny Guzhen, które odbyły się w centrum wystawowo-konferencyjnym w Guzhen.

Zdjęcie - http://photos.prnewswire.com/prnh/20161104/436208

Zdjęcie - http://photos.prnewswire.com/prnh/20161104/436209

Przyciągnąwszy 83 614 poważnych nabywców, włączywszy 4 126 nabywców zagranicznych z 118 krajów w głównej hali (23% wzrost w porównaniu do ubiegłego roku) oraz 191 228 profesjonalnych nabywców w pięciu pomniejszych halach, tegoroczna jesienna edycja targów może poszczycić się łączną liczbą 274 842 odwiedzających. Liczba ta stanowi wzrost w porównaniu do ubiegłorocznej jesiennej edycji o około 17%.

Rekordowa okazała się nie tylko liczba odwiedzających, ale także skala wydarzenia. Przestrzeń wystawowa została powiększona do 1 070 000 metrów kwadratowych, tym samym przewyższając ubiegłoroczną powierzchnię o 23%. Wraz z podnoszeniem poziomu targów oświetleniowych wzrosła też liczba i jakość wystawców. W trakcie targów zaprezentowało się 675 firm, co stanowi wzrost o 11,2% w skali rocznej.

Fora trendów branżowych

Wśród usług dostępnych w ramach targów znalazła się między innymi usługa dopasowywania biznesowego, która umożliwiała umawianie spontanicznych spotkań między zagranicznymi kupcami a sprzedawcami w celu skutecznego łączenia interesów obu stron. Prawie wszystkim odwiedzającym udało się dojść do wstępnego porozumienia dostawczego z najlepszymi dostawcami na targach.

Fora na tematy takie, jak chińskie nagrody dla najlepszych międzynarodowych projektów oświetleniowych, środowisko oświetlenia smart oraz oryginalne projekty drogą do sukcesu przyciągnęły znawców branż i specjalistów, umożliwiając im dyskusje na tematy korzystne dla obu stron, włączywszy nowinki rynkowe, trendy rozwojowe oraz sposoby rozbudowywania działalności.

Perspektywy na przyszłoroczną, wiosenną edycję targów

Przyszłoroczne, wiosenne targi oświetleniowe w Guzhen odbędą się w dwóch częściach. Pierwsza część będzie otwarta dla odwiedzających jak do tej pory w centrum wystawowo-konferencyjnym w Guzhen od 18 marca, a głównym jej elementem będą produkty i wystawy oświetleniowe.

Druga część targów, skupiająca się na produkcji i dostawie, odbędzie się tydzień po zakończeniu targów oświetleniowych w Guzhen, czyli w dniach 28 do 31 marca. W trakcie tej części nacisk będzie kładziony na części oświetleniowe, maszyny, handel, projekty i aspekty logistyczne branży.

Pomimo wyzwań i przemian, z którymi boryka się branża oświetleniowa, 18. edycja targów oświetleniowych w Guzhen pobiła rekord liczby odwiedzających. Znakomite wyniki tegorocznej edycji podkreślają pozytywny wpływ targów na branżę pod względem finansowym poprzez utworzenie międzynarodowej platformy krzewienia działań biznesowych. Zbliżająca się edycja w marcu 2017 r. ma przynieść jeszcze więcej sukcesów.

Więcej informacji można znaleźć na stronie http://www.gzlightingfair.com/en.

Źródło: Guzhen Lighting Expo Co., Ltd

Data publikacji 10.11.2016, 09:51