Pobierz materiał i Publikuj za darmo
Zarząd Adiuvo Investments S.A. informuje, że w dniu 14 listopada 2016 r. emitent oraz spółka zależna Emitenta tj. Cambridge Chocolate Technologies Polska S.A. (dalej "CCT") powzięły informację o zakończeniu przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju (dalej "NCBiR") oceny merytorycznej projektów złożonych w ramach konkursu 1/1.1.1/2016 Działanie 1.1. "Projekty B+R przedsiębiorstw", Poddziałanie 1.1.1 "Badania przemysłowe i prace rozwojowe realizowane przez przedsiębiorstwa" w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020.
Zgodnie z opublikowanymi przez NCBiR wynikami oceny, projekt spółki zależnej Emitenta - CCT pt. "MITO-CHOC, wzbogacona gorzka czekolada dla sportowców, poprawiająca metabolizm mięśni szkieletowych i funkcjonowanie mitochondriów, dzięki istotnie zwiększonej biodostępności karotenoidów oraz polifenoli, wynikającej z opatentowanej i klinicznie zweryfikowanej technologii Mito-Astacelle™ (suplement diety w formacie żywności funkcjonalnej) " znalazł się na 32 miejscu na liście 52 projektów przedsiębiorstw rekomendowanych do dofinansowania w ramach wyżej wymienionego konkursu.
Całkowity koszt projektu ma wynieść 8.909.055,48 zł, natomiast kwota wnioskowanego dofinansowania to 6 235.985,66 zł.
Informację o zawarciu umowy o dofinansowanie projektu emitent przekaże odpowiednim raportem bieżącym niezwłocznie po podpisaniu ww. umowy
Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1
kom espi zdz
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
Data publikacji | 15.11.2016, 17:42 |
Źródło informacji | ESPI |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |