HERKULES SA (61/2016) Otrzymanie od akcjonariusza wniosku o zwołanie Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Herkules S.A.

03.12.2016, 19:17aktualizacja: 03.12.2016, 19:17

Raport bieżący 61/2016

Zarząd Herkules S.A. (dalej jako: "Emitent") przekazuje do publicznej wiadomości informację, iż w dniu 02 grudnia 2016 roku otrzymał od Nationale-Nederlanden Otwartego Funduszu Emerytalnego z siedzibą w Warszawie, wpisanego do rejestru funduszy emerytalnych prowadzonego przez Sąd Okręgowy w Warszawie, VII Wydział Rejestrowy pod nr RFe 4, reprezentowanego przez Nationale-Nederlanden Powszechne Towarzystwo Emerytalne S.A., jako akcjonariusza Emitenta, reprezentującego co najmniej 1/20 (słownie: jedną dwudziestą) kapitału zakładowego Emitenta, na podstawie art. 400 § 1 Kodeksu spółek handlowych, wniosek o zwołanie Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Emitenta w ciągu dwóch tygodni od dnia otrzymania przez Emitenta żądania.

We wniosku wskazano następujący proponowany porządek obrad:

1.Otwarcie Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

2.Wybór Przewodniczącego Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

3.Sporządzenie i wyłożenie listy obecności.

4.Stwierdzenie prawidłowości zwołania Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia i jego zdolności do podejmowania uchwał.

5.Podjęcie uchwały w sprawie wyboru Komisji Skrutacyjnej w przypadku braku komputerowego systemu oddawania i obliczania głosów albo w sprawie odstąpienia od wyboru Komisji Skrutacyjnej ze względu na głosowanie przy pomocy komputerowego systemu oddawania i obliczania głosów.

6.Przyjęcie porządku obrad.

7.Odwołanie członka Rady Nadzorczej.

8.Powołanie członka Rady Nadzorczej.

9.Podjęcie uchwały w sprawie poniesienia kosztów zwołania i odbycia Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

10.Zamknięcie Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

W związku z wystosowanym wnioskiem Zarząd Emitenta, działając zgodnie z zasadami określonymi w Kodeksie spółek handlowych, zamierza dokonać zwołania Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Emitenta, o czym poinformuje odrębnym raportem bieżącym.

Podstawa prawna: Art. 17 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie w sprawie nadużyć na rynku) oraz uchylającego dyrektywę 2003/6/WE Parlamentu Europejskiego i Rady i dyrektywy Komisji 2003/124/WE, 2003/125/WE i 2004/72/WE

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz