RONSON EUROPE N.V. (35/2016) Zawarcie aneksu do umowy warunkowej dotyczącej nabycia akcji własnych oraz sprzedaży projektu Nova Królikarnia

21.12.2016, 13:02aktualizacja: 21.12.2016, 13:02

Raport bieżący 35/2016

Treść raportu:

Zarząd spółki Ronson Europe N.V. notowanej na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. ("Emitent", "Spółka") informuje, że w dniu 21 grudnia 2016 r. Emitent zawarł aneks do umowy opisanej w raporcie bieżącym 32/2016 na mocy, której zobowiązał się do odkupu 108,349,187 akcji Spółki posiadanych przez ITR 2012 za cenę 1,30 zł za jedną akcję oraz łączną cenę 140.853.943,10 zł, w zamian za co Spółka zobowiązała się do sprzedaży udziałów w spółkach projektowych oraz nieruchomości stanowiących projekt Nova Królikarnia za cenę ok. 161.800.000 zł oraz jednoczesną dopłatę w gotówce, odpowiadającą części kosztów poniesionych w związku z realizacją projektu Nova Królikarnia, która powinna wynieść ok. 21.000.000 zł ("Aneks").

Aneks zmienia postanowienia umowy dotyczące dopłaty, jaką Spółka ma otrzymać w gotówce w zamian za sprzedaż udziałów w spółkach projektowych oraz nieruchomości stanowiących projekt Nova Królikarnia. Zgodnie z Aneksem dopłata w gotówce zostanie powiększona o dodatkową kwotę równą 9.900.000 (dziewięć milionów dziewięćset tysięcy) złotych. Dodatkowa kwota, o którą zostanie powiększona dopłata w gotówce zostanie zapłacona przez ITR 2012 na rzecz Spółki w terminie pięciu dni roboczych następujących po dniu walnego zgromadzenia akcjonariuszy Spółki, na którym zostanie przyjęta uchwała w przedmiocie wypłaty dywidendy za rok obrotowy 2016 lub dnia 1 czerwca 2017 r. w zależności, który z tych terminów wystąpi pierwszy. Pozostałe postanowienia Umowy, w tym zasady płatności pozostałej części dopłaty w gotówce nie uległy zmianie.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz