ERBUD SA (90/2016) Podpisanie znaczącej umowy na roboty budowlane - realizacja budynków B i C kompleksu Centrum Praskie Koneser przy ul. Ząbkowskiej w Warszawie wraz z towarzyszącą infrastrukturą o wartości 11.675 tys. EUR (51.519 tys. PLN)

21.12.2016, 18:06aktualizacja: 21.12.2016, 18:06

Raport bieżący 90/2016

Zarząd ERBUD S.A. (Emitent) informuje, że w dniu 21 grudnia 2016 Emitent podpisał kontrakt na roboty budowlane na niżej określonych warunkach:

KONTRAKT UMOWA O ROBOTY BUDOWLANE dotycząca robót budowlanych w zakresie realizacji budynków B i C kompleksu Centrum Praskie Koneser przy ul. Ząbkowskiej w Warszawie wraz z towarzyszącą infrastrukturą

INWESTOR Centrum Praskie Koneser Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa

TERMIN REALIZACJI 09.01.2017-20.02.2018

ZAKRES PRAC roboty budowlane oraz instalacyjne wraz z towarzyszącą infrastrukturą w zakresie shell&core dla budynków B ( przebudowa, rozbudowa i nadbudowa budynków magazynowo socjalnego i produkcyjnego ze zmianą funkcji na obiekt usługowo hotelowy z uzupełniającą funkcją usługowo-handlową ) oraz C (nadbudowa budynku Filtracji ze zmianą funkcji na obiekt usługowy wielofunkcyjny z przewagą funkcji biurowej ) wraz z niezbędną infrastrukturą techniczną i zagospodarowaniem terenu

WARTOŚĆ W MLN PLN 11 675 291,48 EURO (51.520.726,24 PLN)

MIEJSCE WYKONANIA ul. Ząbkowska 27/31, Warszawa

GWARANCJA DOBREGO WYKONANIA Gwarancja bankowa 10,0% wartości kontraktu netto na okres 15 miesięcy

GWARANCJA NAPRAWY WAD I USTEREK Gwarancja bankowa 5% wartości kontraktu netto na okres 61 miesięcy

KARY

0,1% ceny kontraktowej brutto za każdy dzień opóźnienia kamienia milowego, zakończenia robót lub etapu

10% ceny kontraktowej brutto w przypadku odstąpienia od Umowy lub 5000 PLN za każdy dzień trwania naruszenia w przypadku nie odstąpienia od Umowy

500 zł za nieusunięcie pojedyńczej wady za każdy dzień opóźnienia

LIMIT KAR 10 % wartości kontraktu brutto

OKRESY GWARANCYJNE

- roboty konstrukcyjne, dachy, roboty w zakresie elewacji stanowiące część Robót - na okr. 10 lat; wszystkie roboty w zakresie izolacyjności przeciwwodnej - na okr. 10 lat; roboty ogólnobudowlane w tym prace ziemne i budowlane oraz instalacje, stanowiące część Robót - na okr. 5 lat; wszystkie Urządzenia stanowiące część Robót - na okr. gwarancji producenta, jednak w żadnym wypadku nie krótszy niż 4 lata; pozostałe Roboty - na okr. 5 lat

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz