CCC SA (10/2017) Zawiadomienie o rejestracji przez sąd wysokości kapitału zakładowego

14.02.2017, 19:25aktualizacja: 14.02.2017, 19:25

Raport bieżący 10/2017

Zarząd CCC S.A. z siedzibą w Polkowicach ("Emitent") informuje, iż w dniu 14 lutego 2017 r. otrzymał postanowienie Sądu Rejonowego we Wrocławiu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego z dnia 26 stycznia 2017 r., o dokonaniu wpisu w Rejestrze Przedsiębiorców zmiany wysokości kapitału zakładowego. Nowa ujawniona wysokość kapitału zakładowego wynosi 3 912 790,00 zł (trzy miliony dziewięćset dwanaście tysięcy siedemset dziewięćdziesiąt złotych).

Rejestracja zmiany wysokości kapitału zakładowego jest wynikiem zamiany 727 900 warrantów subskrypcyjnych serii A na 727 900 akcji serii E w kapitale zakładowym CCC S.A., o czym Spółka informowała raportem bieżącym nr 41/2016 z dnia 22 lipca 2016 r. Ujawniony w rejestrze w wyniku zamiany kapitał zakładowy Emitenta dzieli się na: 6 650 000 (sześć milionów sześćset pięćdziesiąt tysięcy) akcji imiennych i 32 477 900 (trzydzieści dwa miliony czterysta siedemdziesiąt siedem tysięcy dziewięćset) akcji na okaziciela.

Ogólna liczba głosów na walnym zgromadzeniu wynosi 45 777 900 (czterdzieści pięć milionów siedemset siedemdziesiąt siedem tysięcy dziewięćset). Nowe akcje serii E stanowią 1,86% kapitału zakładowego Emitenta i 1,59% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Emitenta.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz