SYGNITY SA (16/2017) Wybór podmiotu uprawnionego do badania sprawozdań finansowych

03.03.2017, 21:06aktualizacja: 03.03.2017, 21:06

Raport bieżący 16/2017

Zarząd Sygnity S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka"), niniejszym informuje, iż w dniu dzisiejszym tj. 3 marca 2017 roku Rada Nadzorcza Sygnity S.A. działając zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz na podstawie art. 24.3 Statutu Spółki podjęła uchwałę w sprawie wyboru Deloitte Polska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k. z siedzibą w Warszawie przy Al. Jana Pawła II 22, wpisanej na listę podmiotów uprawnionych do badań sprawozdań finansowych prowadzoną przez Krajową Radę Biegłych Rewidentów pod nr 73, jako podmiotu uprawnionego do:

• przeglądu śródrocznego jednostkowego sprawozdania Sygnity S.A. w roku obrotowym, który zakończy się 30 września 2017 roku oraz w roku obrotowym, który zakończy się 30 września 2018 roku,

• badania jednostkowych i skonsolidowanych sprawozdań rocznych w roku obrotowym, który zakończy się 30 września 2017 roku oraz za rok obrotowy, który zakończy się 30 września 2018 roku.

Jednocześnie Zarząd informuje, że Spółka korzystała z usług Deloitte Polska Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k. m.in. w zakresie badania jednostkowego oraz skonsolidowanego sprawozdania finansowego za rok obrotowy 2007.

Umowa z Deloitte Polska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k. zostanie zawarta na czas wykonania jej przedmiotu.

Szczegółowa podstawa prawna: § 5 ust.1 pkt. 19) Rozporządzenia Ministra finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych (Dz. U. z 2009 r. nr 33 poz. 259).

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz