FEERUM SA (13/2017) Umorzenie postępowania w sprawie o zapłatę z powództwa KROT-PLON Sp. z o.o.

24.03.2017, 17:09aktualizacja: 24.03.2017, 17:09

Raport bieżący 13/2017

W nawiązaniu do Raportu Bieżącego 8/2016 z dnia 1 lipca 2016 roku Zarząd FEERUM S.A. (,,Emitent") informuje, że w dniu 24 marca 2017 roku Emitent otrzymał postanowienie Sądu Okręgowego w Łodzi, X Wydziału Gospodarczego z dnia 9 lutego 2017 roku w przedmiocie umorzenia postępowania w sprawie o zapłatę z powództwa KROT-PLON Sp. z o.o. ("Powód") przeciwko Emitentowi ("Postępowanie"). Postępowanie zostało umorzone w związku z zawarciem przez Emitenta oraz Powoda ugody w dniu 9 lutego 2017 roku ("Ugoda").

Ugoda przewiduje, iż Emitent dokona uruchomienia, naprawy oraz bieżącego serwisu urządzeń szuszarniczo-czyszczalniczych i urządzeń załadowczo-wyładowczych zamontowanych na elewatorze zbożowym Powoda w terminie do dnia 31 marca 2017 roku. Po uruchomieniu urządzeń Emitent w terminie do dnia 31 maja 2017 roku wykona ekspertyzę w zakresie pomiarów hałasu na obiekcie Powoda. Stosownie do postanowień Ugody, Emitent zobowiązał się do dostosowania poziomu hałasu na obiekcie do norm obowiązujących w tym zakresie oraz zamontowania osłon pochłaniających hałas. Na okres wrzesień-październik Emitent oraz Powód przewidzieli badanie, wydajności suszarni oraz głośności urządzeń. Powód cofnął pozew bez zrzeczenia się roszczenia.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz