Zdrowie i styl życia

Weekend za pół ceny tuż tuż

28.03.2017, 11:31aktualizacja: 28.03.2017, 11:31

"Weekend za pół ceny"
Ostatnie chwile, żeby kupić lub zarezerwować atrakcyjną ofertę. 31 marca - 2 kwietnia 2017 r będzie można skorzystać ze specjalnie przygotowanych zniżek w wysokości -50%.

Do ogólnopolskiej akcji "Polska zobacz więcej - weekend za pół ceny" zgłosiło się prawie pół tysiąca podmiotów, w tym hotele, pensjonaty, muzea czy restauracje. Polska Organizacja Turystyczna oraz Ministerstwo Sportu i Turystyki, organizatorzy akcji liczą, że liczba turystów, którzy wykorzystają zniżkę wyniesie około 100 tysięcy. W ubiegłym roku w pilotażowej akcji z oferty skorzystało 60 tysięcy osób.

Do promocji akcji wykorzystane zostały tzw. filmy viralowe, które mają w lekkiej, zabawnej formie zaciekawić odbiorców akcją. Na Fun Page „Polska zobacz więcej - weekend za pół ceny” zamieszczone są także filmy promocyjne wybranych miejsc, które jednocześnie są laureatami konkursu na najlepszy produkt turystyczny. PKP Intercity - partner wydarzenia będzie je wyświetlał na ekranach w pociągach.

Akcja "Polska zobacz więcej - Weekend za pół ceny" ma zachęcić Polaków do aktywnego spędzania wolnego czasu i zwiedzania Polski, poznawania jej turystycznego potencjału. Możliwość skorzystania ze zniżki jest skuteczną zachętą, bo jak wynika z badań wciąż główną przyczyną nieuczestniczenia Polaków w wyjazdach turystycznych są powody finansowe.

Turyści, którzy w trakcie trwania akcji planują odwiedzić kilka miast w Polsce mogą wybrać weekendową propozycję PKP Intercity, umożliwiającą wielokrotne przejazdy w ramach jednego biletu. Z oferty będzie można skorzystać od piątku (31 marca), od godziny 19.00, aż do poniedziałku (3 kwietnia) do godziny 06.00 rano.

Dodatkowe informacje o ofercie są dostępne pod linkiem https://www.intercity.pl/pl/site/dla-pasazera/oferty/krajowe/bilety-weekendowe.htmll.

Szczegóły akcji na stronie: www.polskazobaczwiecej.pl

Filmy viralowe:

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE