SKYLINE INVESTMENT SA (18/2017) Objęcie przez Inwestora akcji Spółki nowej emisji serii G

01.04.2017, 12:54aktualizacja: 01.04.2017, 12:54

Raport bieżący 18/2017

Zarząd Skyline Investment S.A. (dalej "Spółka") niniejszym informuje, że w dniu 1 kwietnia 2017 r. została podpisana z OPS Invest S.A. (dalej "Inwestor") Umowa objęcia akcji wraz z ofertą oraz przyjęciem oferty (dalej "Umowa"), na mocy której:

• Zarząd Spółki oferuje Inwestorowi do objęcia 11.800.000 akcji zwykłych na okaziciela serii G (dalej Akcje) za łączną cenę emisyjną w wysokości 11.800.000 zł;

• Inwestor przyjmuje ofertę objęcia Akcji i obejmuje Akcje w liczbie 11.800.000 za łączną cenę emisyjną wynoszącą 11.800.000 zł ("Akcje Objęte"), w trybie art. 431 § 2 pkt. 1 kodeksu spółek handlowych;

• Inwestor za objęte Akcje wnosi do Spółki wkład niepieniężny (aport) w postaci 100 udziałów w kapitale zakładowym o wartości nominalnej 118.050 zł za każdy Udział, tj. o łącznej wartości nominalnej wynoszącej 11.805.000 zł, stanowiących 100% kapitału zakładowego spółki Nurtos Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, KRS 0000634014;

• Zawarcie Umowy stanowi wypełnienie postanowień umowy zawartej pomiędzy Spółką a Inwestorem w dniu 9 lutego 2017 r. (Raport Nr 8/2017 z dn. 9.02.2017 r., Raport Nr 13/2017 z dn. 17.03.2017 r. i Raport Nr 14/2017 z dn. 29.03.2017 r.).

Wraz z podpisaniem Umowy Skyline Investment S.A. nabył 100 udziałów w kapitale zakładowym spółki Nurtos Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, zarejestrowanej pod nr KRS 0000634014, o łącznej wartości nominalnej wynoszącej 11.805.000 zł, stanowiących 100% kapitału zakładowego;

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz