FAM SA (13/2017) Zmiana Warunków Emisji Obligacji Serii B i D Spółki

10.04.2017, 16:45aktualizacja: 10.04.2017, 16:45

Raport bieżący 13/2017

Zarząd FAM S.A. z siedzibą we Wrocławiu ("Spółka" "Emitent") niniejszym informuje, iż w dniu dzisiejszym zmianie uległy Warunki Emisji Obligacji serii B i D w związku z wyrażaniem zgody na zmianę przez wszystkich obligatariuszy oraz zgodą wyrażoną przez Radę Nadzorczą Spółki. Zmiany dotyczą przede wszystkim ustalania Dnia Przedterminowego Wykupu Obligacji. Po zmianie warunków emisji obligacji B i D Dzień Przedterminowego Wykupu nie musi pokrywać się z wybranym przez Emitenta Dniem Płatności Odsetek, tj. Emitent może dowolnie określić Dzień Przedterminowego Wykupu. O emisji obligacji serii B Spółka informowała w raporcie bieżącym 44/2015 z 29.06.2015 r.; o emisji obligacji serii D w raporcie bieżącym 4/2016 z 26.01.2016 roku.

W warunkach emisji obligacji serii B wprowadzono następujące zmiany:

Było:

21 OPCJA PRZEDTERMINOWEGO WYKUPU OBLIGACJI NA ŻĄDANIE EMITENTA

21.1 Emitent może podjąć decyzję o wykupie Obligacji przed Dniem Wykupu określając przy tym Dzień Przedterminowego Wykupu. Wykup Obligacji, o którym mowa w zdaniu pierwszym, może dotyczyć wszystkich bądź części Obligacji. W przypadku częściowego wykupu Obligacji przed Dniem Wykupu, Emitent może dokonać tej operacji wielokrotnie.

21.2 Dzień Przedterminowego Wykupu musi pokrywać się z wybranym przez Emitenta Dniem Płatności Odsetek.

21.3 Jeżeli Emitent podejmie decyzję o wykupie Obligacji przed Dniem Wykupu, wówczas Emitent, zgodnie z pkt 25 Warunków Emisji, zawiadomi Obligatariuszy o Dniu Przedterminowego Wykupu nie później niż 30 (trzydzieści) dni przed tym Dniem.

21.4 Wykup Obligacji przed Dniem Wykupu nastąpi poprzez zapłatę Kwoty Wykupu.

Jest:

21. OPCJA PRZEDTERMINOWEGO WYKUPU OBLIGACJI NA ŻĄDANIE EMITENTA

21.2 Dzień Przedterminowego Wykupu nie musi pokrywać się z wybranym przez Emitenta Dniem Płatności Odsetek, tj. Emitent może dowolnie określić Dzień Przedterminowego Wykupu.

21.3 Jeżeli Emitent podejmie decyzję o wykupie Obligacji przed Dniem Wykupu, wówczas Emitent, zgodnie z pkt 25 niniejszych Warunków Emisji, zawiadomi Obligatariuszy o Dniu Przedterminowego Wykupu nie później niż 10 (dziesięć) dni przed tym Dniem. W zawiadomieniu o zamiarze wykonania Opcji Przedterminowego Wykupu na Żądanie Emitenta Emitent zobowiązany jest wskazać co najmniej:

a) Dzień Przedterminowego Wykupu na Żądanie Emitenta;

b) liczbę Obligacji podlegających przedterminowemu wykupowi;

c) Dzień Ustalenia Praw.

21.4 Kwota na jedną Obligację w jakiej Obligacje podlegają spłacie w wyniku realizacji Opcji Przedterminowego Wykupu na Żądanie Emitenta zostanie każdorazowo określona jako Kwota Wykupu jednej Obligacji oraz odsetek wyliczonych za okres od ostatniego dnia Okresu Odsetkowego poprzedzającego Okres Odsetkowy, w którym przypada Dzień Przedterminowego Wykupu (łącznie z tym dniem), do dnia Przedterminowego Wykupu Obligacji (z wyłączeniem tego dnia).

21.5 W przypadku, gdy Emitent podejmie decyzję o częściowym wykupie Obligacji przed Dniem Wykupu, wykupu Obligacji w tym trybie dokonuje się proporcjonalnie w odniesieniu do wszystkich Obligatariuszy ujawnionych w Ewidencji w Dniu Ustalenia Praw. Po rejestracji Obligacji w Depozycie, Opcja Przedterminowego Wykupu na Żądanie Emitenta realizowana będzie zgodnie z Regulacjami KDPW.

W warunkach emisji obligacji serii D wprowadzono następujące zmiany:

Było:

18 OPCJA PRZEDTERMINOWEGO WYKUPU OBLIGACJI NA ŻĄDANIE EMITENTA

18.1 Emitent może podjąć decyzję o wykupie Obligacji przed Dniem Wykupu określając przy tym Dzień Przedterminowego Wykupu. Wykup Obligacji, o którym mowa w zdaniu pierwszym, może dotyczyć wszystkich bądź części Obligacji. W przypadku częściowego wykupu Obligacji przed Dniem Wykupu, Emitent może dokonać tej operacji wielokrotnie.

18.2 Dzień Przedterminowego Wykupu musi pokrywać się z wybranym przez Emitenta Dniem Płatności Odsetek.

18.3 Jeżeli Emitent podejmie decyzję o wykupie Obligacji przed Dniem Wykupu, wówczas Emitent, zgodnie z pkt 22 niniejszych Warunków Emisji, zawiadomi Obligatariuszy o Dniu Przedterminowego Wykupu nie później niż 30 (trzydzieści) dni przed tym Dniem.

18.4 Wykup Obligacji przed Dniem Wykupu nastąpi poprzez zapłatę Kwoty Wykupu.

18.5 W przypadku, gdy Emitent podejmie decyzję o częściowym wykupie Obligacji przed Dniem Wykupu, wykupu Obligacji w tym trybie dokonuje się proporcjonalnie w odniesieniu do wszystkich Obligatariuszy.

18.6 Po rejestracji Obligacji w Depozycie, Opcja Przedterminowego Wykupu na Żądanie Emitenta realizowana będzie zgodnie z Regulacjami KDPW

Jest:

18. OPCJA PRZEDTERMINOWEGO WYKUPU OBLIGACJI NA ŻĄDANIE EMITENTA

18.2 Dzień Przedterminowego Wykupu nie musi pokrywać się z wybranym przez Emitenta Dniem Płatności Odsetek, tj. Emitent może dowolnie określić Dzień Przedterminowego Wykupu.

18.3 Jeżeli Emitent podejmie decyzję o wykupie Obligacji przed Dniem Wykupu, wówczas Emitent, zgodnie z pkt 22 niniejszych Warunków Emisji, zawiadomi Obligatariuszy o Dniu Przedterminowego Wykupu nie później niż 10 (dziesięć) dni przed tym Dniem. W zawiadomieniu o zamiarze wykonania Opcji Przedterminowego Wykupu na Żądanie Emitenta Emitent zobowiązany jest wskazać co najmniej:

a) Dzień przedterminowego Wykupu na Żądanie Emitenta;

b) Liczbę Obligacji podlegających przedterminowemu wykupowi;

c) Dzień Ustalenia Praw.

18.4 Kwota na jedną Obligację w jakiej Obligacje podlegają spłacie w wyniku realizacji Opcji Przedterminowego Wykupu na Żądanie Emitenta zostanie każdorazowo określona jako Kwota Wykupu jednej Obligacji oraz odsetek wyliczonych za okres od ostatniego dnia Okresu Odsetkowego poprzedzającego Okres Odsetkowy, w którym przypada Dzień Przedterminowego Wykupu (łącznie z tym dniem), do dnia Przedterminowego Wykupu Obligacji (z wyłączeniem tego dnia).

Pozostałe zapisy warunków emisji obligacji serii B i D nie uległy zmianie.

Podstawa prawna:

Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne