CLEAN&CARBON ENERGY SA (3/2017) Zwrot części tzw. nieruchomości aportowych przez Clean&Carbon Energy S.A. na rzecz Texass Ranch Company Wizja P.S. Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością S.K.A. w upadłości układowej

28.04.2017, 12:28aktualizacja: 28.04.2017, 12:28

Raport bieżący 3/2017

Zarząd Spółki Clean&Carbon Energy S.A. z siedzibą w Koszewku wpisanej do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000079667 informuje, iż dokonał na rzecz Texass Ranch Company Wizja P.S. Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością S.K.A. zwrotnego przeniesienia (zwrotu świadczenia nienależnego):

a) prawa własności działki gruntu nr 346/14, położonej w miejscowości Skalin,

b) prawa własności działki gruntu nr 352/4 i nr 352/8, położonych w miejscowości Skalin,

c) prawa użytkowania wieczystego działek gruntu nr 262/70 i nr 262/71 oraz własności budynków wzniesionych na tych działkach, położonych w Gorzowie Wlkp.,

d) prawa użytkowania wieczystego działek gruntu nr 8/60 oraz własności budynków wzniesionych na tej działce, położonej w Szczecinie.

Zwrot w/w nieruchomości jest skutkiem prawomocnego stwierdzenia nieważności uchwał Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Clean& Carbon Energy S.A. dotyczących podwyższenia kapitału zakładowego Emitenta w wyniku emisji akcji serii L, M, N, O obejmowanych za aporty w postaci nieruchomości przez Texass Ranch Company Wizja P.S. Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością S.K.A. (vide: wyrok Sądu Okręgowego w Warszawie XVI Wydział Gospodarczy z dnia 12 lipca 2013 roku, sygn. akt: XVI GC 356/11).

Zwrot w/w nieruchomości nie obejmuje jeszcze wszystkich nieruchomości jakie Emitent jest zobowiązany przenieść na rzecz Texass Ranch Company Wizja P.S. Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością S.K.A. Pozostałych 8 (osiem) kompleksów nieruchomości położonych w Szczecinie, Stargardzie, Gorzowie i Cecenowie tzw. nieruchomości aportowych zostanie zwrócone do Texass Ranch Company Wizja P.S. Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością S.K.A. albo w wyniku ich dobrowolnego zwrotu przez podmioty z grupy Komputronik S.A. albo na skutek stosowanych wyroków Sądu jeżeli podmioty z grupy Komputronik S.A. nie dokonają ich dobrowolnego zwrotu.

Powyższą informację Emitent przekazuje na podstawie art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz